Microsoft hernoemt Skype WiFi naar Microsoft WiFi

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft gaat de enigszins onbekende dienst Skype WiFi hernoemen naar Microsoft WiFi, daarnaast zouden alle zakelijke klanten van Office 365 gratis toegang tot de dienst net als gebruikers van een Surface Pro 2. Voor consumenten zal er waarschijnlijk een upgrademogelijkheid komen om toegang te krijgen tot Microsoft WiFi.

Voor de personen die niet bekend zijn met Skype WiFi, dit is een dienst met meer dan 10 miljoen WiFi hotspots wereldwijd die onbeperkt gebruikt kunnen worden als je een abonnement hebt. In Nederland heeft Skype een overeenkomst met KPN en het Fon voor het gebruik van de WiFi-hotspots, in België met Telenet en Fon. In de meeste steden zijn dan ook verschillende hotspots te vinden.

Als je op vakantie gaat en je hebt toegang tot de Skype WiFi dienst kan je goedkoper gebruik maken van het internet en kan je flink besparen op je roamingkosten. Microsoft heeft nog niets bevestigd maar de domeinnaam MicrosoftWiFi.com verraad dat het bedrijf bezig is met het hernoemen van Skype WiFi. De website is inmiddels offline gehaald door het bedrijf. Verder zouden ook alle zakelijke gebruikers van Office 365 gratis toegang gaan krijgen, net als personen die een Surface Pro 2 met Skype WiFi-bundel hebben aangeschaft.

Verder is er in de Verenigde Staten een Work & Play bundel te verkrijgen voor 149 dollar, waarmee je ook toegang krijgt tot Skype WiFi, verder vallen hier nog een Office 365-abonnement en Xbox-gold lidmaatschap onder.

Microsoft zal waarschijnlijk op korte termijn meer informatie bekend gaan maken over Microsoft WiFi. Mogelijk kondigt het bedrijf dan ook nieuwe partners aan voor het WiFi-netwerk.