HTC presenteert midrange Desire 626 voor Nederlandse markt

Abonneer je gratis op Techzine!

HTC heeft vandaag via een persbericht de HTC Desire 626 aangekondigd voor de Nederlandse markt, het toestel zal echter ook in België beschikbaar komen. HTC noemt het een midrange-toestel dat vanaf 1 september verkrijgbaar zal zijn, een prijs is echter nog onbekend.

De HTC Desire 626 is een toestel met een 5 inch scherm, wat tegenwoordig het "normale" formaat is, de schermresolutie is 1280 x 720 pixels oftewel HD. Dat komt aardig overeen met een midrange-toestel, net als de opslagcapaciteit van 16GB (ook nog uitbreidbaar via MicroSD) en de camera’s van 8 en 5 megapixels. De gekozen processor, een Qualcomm Snapdragon 410, is ook zeer geschikt voor midrange-toestellen. Het is een quadcore-chip met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Verder is er 2GB aan werkgeheugen aanwezig en ondersteunt het toestel 4G.

HTC levert het toestel in twee kleuren, namelijk blauw en donkergrijs en zal voorzien zijn van Android 5.1 en HTC Sense 7. Het toestel werd in februari gepresenteerd in Taiwan. Hoewel er nog geen prijzen bekend zijn gemaakt moet uitgegaan worden van een adviesprijs van zo’n 250 euro.