AdBlock Plus wil ook software gaan ontwikkelen om straks advertenties te blokkeren in iOS-apps. Vanaf iOS 9 wordt het mogelijk om content te blokkeren en kan een AdBlock Plus-app dus inhaken op deze nieuwe mogelijkheden in het mobiele besturingssysteem van Apple.

In hoeverre dat AdBlock Plus erin gaat slagen een app te ontwikkelen die ook wordt toegelaten tot de App Store van Apple is ong onduidelijk. Uiteindelijk blokkeert Adblock Plus gewoon content uit apps van derden en dat is iets wat Apple ongetwijfeld niet zal accepteren. Mogelijk komt de app dan ook alleen beschikbaar voor mensen die hun toestel hebben voorzien van een jailbreak.

Mocht AdBlock Plus er toch in slagen een app te ontwikkelen die wordt toegelaten en waarmee advertenties zijn te blokkeren dan zal dat een grote strop zijn voor de applicatiemarkt. De kans is groot dat veel apps die nu gratis zijn en gesponsord worden door advertenties alleen nog beschikbaar komen als een betaalde versie. De ontwikkelaars van apps moeten uiteindelijk ook geld verdienen.

Op het normale internet heeft AdBlock Plus al gezorgd voor flinke omzetdalingen bij websites en kan het bedrijf rekenen op stevige kritiek van grote uitgevers. Zeker omdat het grote bedragen vraagt aan uitgevers om bepaalde advertenties wel door te laten.