Apple presenteert Boot Camp 6 met ondersteuning voor Windows 10

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft een nieuwe versie van Boot Camp aangekondigd, versie 6 om precies te zijn. Met de nieuwste versie van Boot Camp die alleen werkt op Mac OS X Yosemite en nieuwer is het mogelijk om Windows 10 al dualboot te installeren op Mac-computers.

Boot Camp is een applicatie van Apple waarmee het mogelijk is om een Windows-installatie naast je Mac OS X-installatie te draaien. Tijdens het opstarten van je Mac-computer kan je kiezen of je wilt opstarten naar Mac OS X of Windows. De nieuwste versie, Boot Camp 6, biedt nu ondersteuning voor de laatste Windows-versie van Microsoft, Windows 10.

De nieuwste versie van Boot Camp werkt op Macs vanaf medio 2012 en zal automatisch de benodigde drivers voor Windows 10 downloaden. Zo zijn er onder andere drivers nodig voor USB 3.0, USB Type C, Thunderbolt, SD-kaartsloten, Apple SuperDrives en het Apple toetsenbord, muis en trackpad.

Binnenkort zal Boot Camp 6 worden aangeboden als update naar bestaande Mac-computers vanuit de Mac App Store. De update zal gratis zijn en voor alle geschikte Mac-computers te downloaden.

Veel mensen kiezen tegenwoordig niet meer voor Boot Camp omdat ze dan steeds opnieuw moeten opstarten, in plaats daarvan kiezen ze voor virtualisatie software van Parallels, Virtualbox of VMWare, daarmee is het mogelijk om Windows 10 virtueel binnen Mac OS X te draaien.