Google en Intel gaan samen smartphone maken met RealSense-technologie

Abonneer je gratis op Techzine!

Niet alleen smartphones met het Windows 10-besturingssysteem krijgen de beschikking over RealSense-technologie. Google en Intel gaan ook samen een smartphone ontwikkelen met de RealSense-technologie van Intel, deze smartphone komt ongetwijfeld op Android te draaien.

Google werkt al langer aan Project Tango, een smartphone met camera’s die een 3D-beeld van de omgeving kan maken. Deze technologie wordt ontwikkeld door Google’s ATAP-afdeling. Intel is echter al een paar stappen verder dan Google met zijn RealSense cameratechnologie. Nu hebben de bedrijven een samenwerking aangekondigd en gaat Intel helpen om de Tango-smartphone te ontwikkelen.

De smartphone zal voorzien worden van de Tango-technologie van Google om een 3D-model te maken maar ook van intel’s RealSense om beter in staat te zijn de diepte in te schatten. Daarmee wordt de Tango-smartphone op papier een stuk beter dan Intel’s huidige RealSense-technologie. Microsoft heeft samen met Intel een techniek ontwikkeld waarmee smartphones en computers straks zijn te ontgrendelen door middel van RealSense. Aangezien elk hoofd uniek is, is het mogelijk authenticatie te koppelen aan RealSense.

Wanneer de Tango-smartphone moet gaan verschijnen is onduidelijk. Wat Google er uiteindelijk mee wil is ook nog niet helemaal duidelijk. Wellicht dat Google de techniek uiteindelijk beschikbaar stelt aan de Android-partners om te gebruiken voor bijvoorbeeld authenticatie.