Sony heeft in Japan de PlayStation 4 een forse prijsverlaging gegeven, waardoor de console nu nog maar 259 euro kost. Of de prijsverlaging in de nabije toekomst ook wereldwijd wordt doorgevoerd is nog niet duidleijk, maar op dit moment kost een PlayStation 4 in Nederland nog minimaal 368 euro.

Sony maakte de prijsverlaging bekend op een persconferentie tijdens de Tokyo Game Show. De prijs van de PlayStation 4 in Japan was eerder 295 euro en dus al een stuk goedkoper dan in Europa. Het zou echter kunnen betekenen dat de PlayStation 4 in Europa naar een prijskaartje van rond de 300 euro gaat zakken.

De nieuwe prijs gaat in Japan in per 1 oktober van dit jaar, ruim voor de feestdagen. Het is mogelijk een slimme zet van Sony om wereldwijd de PlayStation 4 een kleine prijsverlaging te geven zo vlak voor de feestdagen. Het maakt het er voor Microsoft niet makkelijker op om de Xbox One te verkopen. Sinds de lancering van beide consoles heeft de PlayStation 4 van Sony duidelijk de voorkeur onder gamers.

Verder maakte Sony bekend dat het covers gaat verkopen voor de gameconsole waarmee deze een ander kleurtje kan krijgen. Wederom is dit product alleen aangekondigd voor Japan en is het onduidelijk of we deze covers ook in Europa gaan krijgen.

Sony werkt ook aan nieuwe gamecontrollers voor de PlayStation 4, straks zijn deze verkrijgbaar in het goud, zilver, zwart en crystal. Ook komt Sony’s gamestreamingdienst, PS Now, beschikbaar op Bravia tv’s en Blu-ray-spelers. Met PS Now hoeven gamers de spellen niet te downloaden en te installeren maar wordt de game gestreamed naar het beeldscherm.