De chipfabrikant Marvell heeft besloten een strategiewijziging door te voeren en die kost aan 17 procent van het personeel hun baan. Marvell heeft besloten de productie van mobiele chips te gaan beperken omdat het te weinig oplevert, in plaats daarvan gaat Marvell zich specialiseren in chips voor Internet-of-Things en de automotive-industrie.

Marvell is een van de kleinere chipfabrikanten die processoren maakt voor smartphones, in Europa zijn maar weinig smartphones te vinden met een Marvell-processor, Samsung is eigenlijk de enige die in zijn budgetmodellen chips van Marvell gebruikt. Het overgrote deel maakt gebruik van MediaTek- en Qualcomm-chips.

Marvell wist dit jaar een omzet te halen van 122 miljoen dollar uit de productie van mobiele chips, de winst komt uit op 13 miljoen dollar. Daar staat tegenover dat Marvell inmiddels 7000 mensen in dienst heeft en door de productie van mobiele chips terug te schroeven tot een minimum kan het bedrijf 1200 banen schrappen, want een flinke kostenbesparing zal opleveren. Marvell begint per direct met het doorvoeren van de nieuwe strategie en het schrappen van arbeidsplaatsen, het bedrijf geeft aan dat het wereldwijd banen gaat schrappen.

Naast het produceren van chips voor smartphones, produceert het bedrijf ook chips voor netwerken, opslagmedia, mediacenters, printers en televisies. Alles bij elkaar verscheept het bedrijf jaarlijks meer dan een miljard chips. Daarin zal het ook actief blijven, maar de productie van smartphone-chips zal waarschijnlijk op termijn volledig stoppen.

Door te investeren in de Internet-of-Things en de automotive-industrie kan het bedrijf mogelijk de komende jaren weer sprongen voorwaarts maken. Als Marvell in staat blijkt om op grote schaal goed werkende chips te produceren voor deze sectoren kan het een hele grote speler worden. De verwachte schaal van de Internet-of-Things is enorm.