‘Microsoft verplaatst ontwikkeling HoloLens volledig naar VS’

Abonneer je gratis op Techzine!

De augemented reality bril van Microsoft, de HoloLens, werd vooralsnog deels in Israel en deels in de Verenigde Staten ontwikkeld. Microsoft zou echter de ontwikkeling van de HoloLens volledig naar de Verenigde Staten willen verplaatsen en dat kost in Israël de nodige banen. Wat de onderliggende reden is van het verplaatsen van de ontwikkeling is niet duidelijk.

Volgens de Israëlische nieuwssite Ynet hebben dertig tijdelijke werknemers te horen gekregen dat hun Microsoft-avontuur hier op houdt en dertig vaste medewerkers krijgen een maand de tijd om te solliciteren op andere functies binnen Microsoft. Mocht dat niet lukken dan moeten ook zij waarschijnlijk het bedrijf verlaten.

Microsoft wil de ontwikkeling van de HoloLens volledig in de Verenigde Staten doen, waarom hiervoor is gekozen is niet helemaal duidelijk. Microsoft heeft tegenover Ynet bevestigd dat bepaalde activiteiten worden verplaatst en ook sommige banen worden verschoven, maar het bedrijf noemde verder geen aantallen.

Mogelijk heeft het te maken met de hardwaredivisies die de afgelopen jaren zijn opgezet in Redmond. Microsoft heeft zijn laboratoria op het hoofdkantoor flink uitgebreid en ontwikkeld sinds enkele jaren ook hardware in eigen huis. Zo worden veel hardwarecomponenten van de Surface-tablets door Microsoft zelf ontworpen en ontwikkeld in deze laboratoria. Wellicht dat het bedrijf heeft besloten om de HoloLens ook volledig in de Verenigde Staten te ontwerpen en ontwikkelen.