Huawei start verkoop Mate S met drukgevoelig scherm in de Benelux

Abonneer je gratis op Techzine!

Huawei is gestart met de verkoop van de Huawei Mate S met drukgevoelig scherm in Nederland en België. Tijdens de presentatie van de Mate S liet Huawei weten dat er later een versie zou komen met zo’n scherm, maar destijds gingen we er vanuit dat die versie alleen in China zou verschijnen, niets blijkt nu minder waar.

Deze nieuwe Huawei Mate S met drukgevoelig scherm kan daarmee direct concurreren met Apple’s 3D Touch. Eigenlijk gaat het om eenzelfde soort technologie, waarbij softwarematig functies kunnen worden gekoppeld aan hoe hard de gebruiker drukt op het scherm. Huawei noemt de technologie echter press touch in plaats van 3D Touch.

Met deze feature is het mogelijk om e-mails en foto’s te previewen, in te zoomen, maar het toestel zou zelfs gebruikt kunnen worden als weegschaal. Hoe goed dit precies werkt durven we echter niet te zeggen. Het lijkt ons dat dit zeer lastig is, maar wie weet kan Huawei de foutmarge beperkt houden.

Huawei brengt de Mate S in Nederland en België op de markt met een adviesprijs van 799 euro. Voor dat geld krijg je echter ook meer opslagcapaciteit, namelijk 128Gb in plaats van 64GB. Het scherm is nog steeds 5,5 inch en beschikt nog steeds over een Full HD-schermresolutie. Het toestel maakt verder gebruik van Android 5.1 met de bekende Emotion UI-skin. Ook beschikt het toestel aan de achterzijde over een vingerafdrukscanner.

Waarschijnlijk zal deze technologie standaard worden toegepast op Huawei’s nieuwe vlaggenschip dat medio dit jaar wordt verwacht, de Huawei P9. Ook zal de techniek dan ineens een stuk breder beschikbaar komen.