Het is geen geheim dat er dit jaar nog twee nieuwe BlackBerry-smartphones gaan verschijnen met Android. Wat nog wel een geheim is zijn de specificaties, maar daar is nu verandering in gekomen. In de benchmark-database van GFXBench is informatie verschenen van een nieuw BlackBerry-toestel met een verouderde midrange-chip.

Volgens de specificaties in de database zou BlackBerry hebben gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 615-chip. Deze is alweer wat ouder en inmiddels zijn er in de 600-serie al vier nieuwere modellen verschenen. De Canadese fabrikant kiest waarschijnlijk voor deze chip omdat die goedkoper is maar wel voldoende rekenkracht kan bieden.

De Snapdragon 615 is een octacore-chip met acht rekenkernen op 1,5 GHz en een Adreno 405 GPU. De processor krijgt ondersteuning van 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit waarvan er slechts 10GB beschikbaar is. Verder zou BlackBerry hebben gekozen voor een 5,2 inch scherm met een Full HD-resoltuie van 1920×1080 pixels. De camera aan de achterzijde beschikt naar verluidt over 16 megapixels en de camera aan de voorzijde over 8 megapixels.

De codenaam van dit toestel is Hamburg en moet het tweede Android-toestel van BlackBerry worden, na de vorig jaar verschenen Priv. Qua specificaties komt dit model onder de Priv te staan. Het derde Android-toestel van de fabrikant zal opnieuw een midrange toestel zijn, daarvan zijn nog geen specificaties uitgelekt.