‘TSMC wint orders voor iPhone-processoren van Samsung’

Abonneer je gratis op Techzine!

Digitimes meldt op basis van bronnen bij de Chinese media dat TSMC erin is geslaagd om alle bestellingen binnen te halen voor de productie van Apple-processoren. TSMC produceert exclusief de processor voor de iPhone 7 maar ook voor diens opvolger, waarschijnlijk de iPhone 7S. TSMC heeft daarmee het grote Samsung afgetroefd.

Apple zou gekozen hebben voor TSMC omdat de chips net een fractie beter presteren dan die van Samsung. De verschillen waren in de iPhone 6S en iPhone 6S Plus enorm klein. Voor die iPhones mochten beide bedrijven processoren produceren, maar Apple zou nu weer gekozen hebben voor slechts één leverancier en de keuze is gevallen op TSMC.

Daarmee mag het Taiwanese bedrijf de Apple A10 en Apple A11-chips gaan produceren. Veel is er nog niet bekend over deze nieuwe chips, behalve dat ze waarschijnlijk weer een stukje sneller zullen zijn dan hun voorgangers. Verder gaat Apple naar verluidt gebruik maken van een modem-chip van Intel en stapt het na al die jaren af van de modems van Qualcomm.

In september wordt de iPhone 7 verwacht en dan zal ook snel duidelijk worden bij welke bedrijven Apple is gaan shoppen voor onderdelen. Ondanks dat Samsung waarschijnlijk de processor niet mag maken, is de kans wel aanwezig dat het andere onderdelen zal leveren, bijvoorbeeld het opslaggeheugen, werkgeheugen of misschien wel het beeldscherm.

Apple produceert eigenlijk zelf geen hardware, het ontwerp alleen producten en onderdelen en laat deze vervolgens door derden fabriceren en assembleren.