3min

Verpakking, inhoud en uiterlijk

Verpakking

HTC leverde onze Wildfire S in een witte doos die niet overeenkomt met het uiterlijk van de verpakking van de telefoon wanneer je hem in de winkel zal kopen. De doos zal wel wit zijn, maar op de voorkant zal je een afbeelding van de telefoon terugvinden en natuurlijk ook de belangrijkste specificaties van het toestel.





Inhoud

Qua inhoud kunnen we gelukkig wel wat accurater zijn. We vinden naast de Wildfire S een USB-kabel, een netstroomadapter waar de USB-kabel in kan worden gestoken en een headsetje. Dit headsetje is van het type earbuds en geniet niet mijn voorkeur boven in-ears welke wat mij betreft garant staan voor comfort en betere geluidskwaliteit.

In onze doos missen we nog wel de handleidingen. Als we de lijn doortrekken naar de HTC Desire S die we vorige week beoordeelden, kan je rekenen op een flink aantal boekjes met informatie.



Uiterlijk

Qua uiterlijk komen de HTC Wildfire S en Desire S vrij veel met elkaar overeen. Een andere telefoon waar de Wildfire S ook direct aan doet denken is de HTC Trophy 7, een Windows Phone-toestel. Dit komt voornamelijk door de zilveren rand die om het scherm zit.

De Wildfire S is voorzien van een capacatief touchscreen van 3,2 inch. Boven het scherm zit een speakertje voor tijdens het bellen. Achter deze speaker zit tevens een notificatielichtje en een proximity-sensor verborgen, zodat het scherm uitgaat wanneer de telefoon tegen het gezicht wordt gehouden. Beide onderdelen zijn zeer netjes weggewerkt door HTC. Onder het scherm vinden we de vier bekende Android-toetsen terug. Net als bij de originele Wildfire gaat het hier om aanraakgevoelige knopjes. Echter, in tegenstelling tot de originele telefoon vinden we onder deze knopjes geen optische scroll-knop terug. Deze knopjes zijn door updates in de Android-software inmiddels volledig overbodig geworden.





De voorkant van de behuizing is gemaakt van metaal, vermoedelijk aluminium. De achterkant is gemaakt van het herkenbare stroeve rubber dat HTC bijvoorbeeld ook toepaste op de HTC Trophy 7.

Op de achterkant vinden we de 5 megapixel-camera. Links naast de camera zit een LED-flitser, rechts ervan zit een speaker voor het afspelen van geluiden bij media. Hieronder is het HTC-logo geplaatst.

Aan de linkerkant van de telefoon is de volumeknop geplaatst, verder naar beneden zit ook de micro-USB-aansluiting. De tegenovergestelde kant is volledig vrijgelaten.





Bovenop de telefoon zit een brede en goed bereikbare aan/uit-knop, links daarvan is ook de 3,5 mm jack-plug ingang geplaatst. Ook onderaan is de telefoon ontzien van knoppen of ingangen, alleen twee gaatjes voor een polsbandje en een microfoon zijn zichtbaar.

Als we de telefoon openmaken komen we tot de blije conclusie dat de MicroSD-kaart te vervangen is zonder de accu te verwijderen. Voor de SIM-kaart is het helaas een ander verhaal, om deze te bereiken moet eerst de accu verwijderd worden, waarna ook nog eens een rekje geopend dient te worden. De SIM-kaart kan in dit rekje geplaatst worden, waarna het rekje weer teruggeplaatst kan worden, net als de accu.