2min

Gebruik



Qua gebruik is de HTC Wildfire S een bijna identieke ervaring als die van die andere HTC-telefoon met Android 2.3, de Desire S. Voor een uitgebreidere omschrijving van de aspecten van deze telefoon verwijs ik je daarom graag terug naar de review van deze telefoon. Alleen onderdelen waar de ervaring met de Wildfire S wezenlijk verschilt met die van de Desire S zullen hieronder aan bod komen.

Internet

De browser werkt op zich gelukkig prima, al worden de opgevraagde pagina’s wel aardig traag ingeladen, zelfs wanneer een snelle WiFi-verbinding tot de beschikking is. We merken ook bij de complexe websites dat de telefoon moeite heeft met het weergeven van de content. De weergave verloopt niet haperend, maar we merken toch wel duidelijk enige vertraging. Dit kunnen we natuurlijk afschuiven op de relatief zwakke processor van de Wildfire S.

Verder moet de Wildfire S het ook doen zonder ondersteuning voor Flash. Ook dit kunnen we afschuiven op de zwakke processor.



Media

Een probleem met de Wildfire S is dat de telefoon de meest gangbare videobestanden zal ondersteunen, behalve .AVI en .MKV-bestanden. De bestandsformaten die wel ondersteund worden zijn voornamelijk bestanden die je zal verkrijgen wanneer je videobestanden in een online shop koopt.

De speaker is van voldoende kwaliteit, alleen lage tonen klinken niet goed, maar dit is niks nieuws voor een smartphone. De headset klinkt overigens ook goed. Op de headset zit slechts één knop, voor het afspelen/pauzeren van media of het opnemen/ophangen van een telefoongesprek.

Accuduur

De HTC Wildfire S is voorzien van een accu met een capaciteit van 1230 mAh, wat niet veel is voor de telefoons van vandaag de dag, het is zelfs een kleinere accu dan zijn voorganger. Echter, het scherm van 2,3 is ook niet bepaald groot in vergelijking met wat we veelal langs zien komen. Zodoende weet de Wildfire S toch een goede accutijd te realiseren. Onder normaal gebruik moet het makkelijk mogelijk zijn om twee dagen met één lading te doen. Dit is toch al twee maal zo veel als we met de meeste smartphones van tegenwoordig kunnen halen.

Ben je dus op zoek naar een Android-telefoon waarop je ook qua accuduur kan vertrouwen? Dan is de Wildfire S zeker het overwegen waard.