1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (2)

Het is opvallend te noemen dat de Zenbook ook qua accuduur positief uit de bus komt, gezien de zwaardere processor en de hogere resolutie van het scherm. Als we de laptop ongemoeid laten houdt deze het bijna acht uur uit met één lading, wat een stevig nieuw record is.



Ook wat betreft opstarttijd kan Asus zichzelf ‘king of the hill’ noemen want we zagen eerder nog geen opstarttijd onder de 17 seconden terwijl de Zenbook daar gewoon nog eens bijna anderhalve seconde af weet te schaven, met dank aan SanDisk dus.



Helaas moet Asus boeten in de temperatuurtest. Hier weet Asus ook al weer bijna een nieuw record te vestigen, maar dan wel in negatieve zin, omdat we nog niet veel andere systemen hebben getest welke zó warm werden onder volle belasting. Het is maar goed dat er twee jaar garantie op de Zenbook zit, want het zou wel eens zo kunnen zijn dat de hardware het niet zo lang weet uit te houden dankzij de ontwikkeling van hitte door de zware hardware.



De reden dat de Zenbook zo warm wordt is natuurlijk terug te vinden in de koeling. De koeling is vrij stil en dat betekent veelal dat er maar matig gekoeld wordt. Als de koeling meer herrie maakt draait de ventilator sneller rond en wordt er beter gekoeld, over het algemeen. De koeling van de Zenbook is niet opgewassen tegen de hitteproductie van de hardware en had wel wat beter mogen zijn.