2min

Tags in dit artikel

Conclusie

Corsair heeft met de Hydro H50 een uitstekende all-in-one waterkoeler neergezet op de markt voor processorkoelers.

Zo weet de Hydro H50 de Thor’s Hammer van Xigmatek, een andere high-end koeler, te verslaan. De prestatiewinst wordt vooral duidelijk tijdens het verhogen van de spanning waarbij ook de kloksnelheid van de processor opgevoerd wordt.

Een voordeel van de Hydro H50 buiten de prestaties om is het feit dat de koeler geen onderhoud nodig heeft. Het product is door Corsair zo ontworpen dat het jarenlang mee kan gaan. Het verversen van koelvloeistof is bijvoorbeeld niet nodig en ook zal de pomp zelf geen stof aantrekken. Alleen de radiator dient ontstoft te worden vanwege de fan.

Een ander pluspunt van de Hydro H50 zijn de "looks". Het uiterlijk is vrij uniek, want er zijn weinig van dit soort koelers te vinden op de huidige markt. De bouw van de koeler heeft een imposante werking op mij, want zeg nou zelf, je ziet over het algemeen niet vaak slangen door een computer lopen tussen een pomp en een radiator.

Een minpunt van de koeler vinden we terug bij de installatie. Helaas zal het hele systeem uit elkaar moeten worden gehaald om de Hydro H50 te kunnen installeren (sommige behuizingen maken het je echter makkelijker doordat het uitschuiven van het moederbord uit de behuizing mogelijk is). Reden daarvoor is het toevoegen van een backplate aan de achterkant van het moederbord. Vervolgens moet het systeem weer geassembleerd worden, waardoor er aardig wat tijd in de installatie van één koeler gaat zitten.

We tellen drie pluspunten (waarvan er één subjectief is) en één minpunt. Het minpunt zal voor de meeste technisch aangelegde mensen geen probleem zijn en zij zullen dan ook bereid zijn om wat meer tijd te stoppen in een installatie om er op het gebied van prestaties op vooruit te gaan.

De verhouding tussen de prijs (ongeveer 65 euro) en de kwaliteit ligt bij deze koeler ook aardig goed. Wanneer deze vergeleken wordt met de Thor’s Hammer, die meegenomen werd in de review, dan moet er ongeveer 15 euro meer betaald worden voor de Hydro H50. Daar staat tegenover dat je er ook betere prestaties voor terugkrijgt.

Naar aanleiding van de inhoud van deze review en de conclusie heb ik besloten om de Techzine Must Have Stempel uit de delen aan de Hydro H50 van Corsair.
10.0
  • Koelprestaties
  • Geen onderhoud nodig
  • De “looks”.
  • Moederbord (en dus het hele systeem) moet uit de behuizing gehaald worden om de koeler te installeren.