2min

Tags in dit artikel

, ,

Speelmodi

De spelmodi van The Beatles Rock Band kun je onderverdelen in twee onderdelen, te weten de quickplay en de story mode. Onder de quickplay vallen de modes solo/band quickplay, Tug of War en score duel. Onder de Story mode vallen de story, chapter challenges en de photo album & theatre modes.

Solo/Band Quickplay


Deze mode is vrij simpel. Je logt in kiest een nummer en je kunt het spelen. Dit kun je alleen doen of in een band. Ook is het mogelijk om deze mode online te spelen. In deze mode kun je, net als in alle andere quickplay modes, op één nummer na ieder nummer spelen.


Tug of War


Tug of War speel je tegen iemand anders. je speelt beide verschillende stukken van een nummer. Het is de bedoeling om deze stukken zo goed mogelijk te spelen zodat jij op het einde van het nummer het publiek op jou hand hebt.

Score duel


In score duel speel je ook tegen een andere speler. Je speelt allebei met hetzelfde instrument. Je kiest een nummer en degene die aan het einde de hoogste score heeft wint. Het is ook mogelijk om zowel Tug of War en score duel online te spelen.


Hieronder beschrijf ik de verschillende modes die onder de Story mode vallen.

Story


Dit vind ik persoonlijk de leukste mode van allemaal. In deze mode volg je namelijk de carrière van The Beatles. Van de eerste gig in The Cavern tot en met de Abbey Road Studio’s. Je speelt chapters en zodra je een chapter goed gespeeld hebt komt er weer een nieuwe vrij. Speel je de chapter bijzonder goed dan speel je foto’s en video’s van The Beatles vrij die je dan weer kunt zien in het Photo album & Theatre.


Chapter challenges


Als je alle liedjes uit een chapter gespeeld hebt speel je een chapter challenge vrij. Dit houdt in dat je alle nummers achter elkaar speelt. Het is dan de bedoeling om de hoogste score te halen. Ook hier kun je weer foto’s en video’s vrijspelen.


Photo album & Theatre


In deze mode kun je alle foto’s en video’s zien die je hebt vrijgespeelt in de Story en de Chapter challenge mode. Hier zitten ook erg zeldzame foto’s tussen. Al deze foto’s zijn vrijgegeven door Apple corps. het mediabedrijf van de Beatles.