Nieuwe functies (1)

Op deze pagina zullen wij kort de nieuwe functies met je doorlopen. Microsoft heeft goed zijn best gedaan en ook naar de concurrentie gekeken. Verschillend nieuwe opties moeten zorgen voor een beleving als nooit te voren.

Nieuwe interface


De nieuwe interface die we zojuist hebben besproken moet ervoor gaan zorgen dat de website meer centraal staat in de internetbeleving. Een strakker ontwerp en minder buttons zorgen voor een verzorgder uiterlijk. Hiermee staat de website inderdaad weer centraal en oogt het geheel erg goed.


Vastgepinde websites


Vaak bezochte websites kunnen makkelijk worden vastgepind aan de taakbalk. Hierdoor hoef je niet helemaal de browser op te starten en vervolgens daar aan te klikken maar kan er simpel vanuit de taakbalk met een klik naar de site worden gesurft. Het vastpinnen kennen we natuurlijk al uit het Windows 7 besturingssysteem en werkt naar behoren. Ook hiermee probeert Microsoft weer iets toe te voegen aan het centraal staan van de browser.

Downloadbeheer


Met een uitgebreidere versie van downloadbeheer moet het makkelijker worden om bestanden tussentijds te kunnen stoppen, opnieuw te starten of te pauzeren. Bij voorgaande versies wat dit niet niet mogelijk en bij lange na niet zo uitgebreid. Ook kan er nu makkelijker gezocht worden in de afgeronde downloads. Deze functionaliteit is in veel browsers al erg lang aanwezig en het werd ook wel tijd dat Microsoft hier iets aan ging doen.


Verbeterde tabbladen


Met de vernieuwde tabbladen wordt het volgens Microsoft een stuk makkelijker om te wisselen tussen verschillende tabbladen en vensters. zo kan je nu een tabblad uit het ene venster halen en in het andere venster plakken. In onze optiek een handige functie voor als je het een keer nodig hebt.

Nieuwe tabblad pagina


Wanneer je een nieuwe tab opent, verschijnt de nieuwe tabblad pagina. Hierin vind je een overzicht met de meest door jou bezochte websites. Nieuw is de optie dat je nu kleuren aan dit overzicht van websites kan toevoegen waardoor je sneller je favoriete website kan vinden.