3min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruik

Als we gaan kijken naar het gebruik van de Mobii Tegra tablet, dan moet gezegd worden dat deze lekker in de hand ligt, maar de tablet glijdt jammer genoeg door de gladde achterkant wel vrij snel uit je hand. Dit is jammer maar geen groot drama. De Point of View tablet voelt ontzettend robuust en stevig aan en lijkt bouwkundig goed in elkaar te zitten. De klepjes voor de aansluitingen sluiten beide goed af.De Mobii Tegra Tablet draait op dit moment versie 2.2 van Android en doet dit keurig, of deze in de toekomst nog wordt voorzien met Android Honeycomb is nog onduidelijk. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, de fabrikant hoopt van wel, wij raden het in elk geval de fabrikant enorm aan!

Jammer genoeg liepen wij wederom verschillende keren tegen applicaties aan uit de Android Pitt Market die niet wilde openen of meteen weer crashte. Dit komt dat Point of View gebruik maakt van de Pitt Market in plaats van de officiële Android Market. Ze doen dit omdat tablets met Android versie 2.2 geen gebruik mogen maken van de officiële Android Markt. Dit is een regel van Google omdat zij van mening zijn dat alleen Android 3.0 geschikt is voor tablets. Deze Android versie wordt momenteel echter nog afgerond door de ontwikkelaars van Google. De Pitt Market beschikt over slechts 3000 applicaties maar is al wel veel beter dan de Market waar Toshiba gebruik van maakt. Zo vindt je in de Pitt Market wel allerlei populaire apps zoals bijvoorbeeld een Twitter client.

Over het Android besturingssysteem heeft Point of View nog wel een interface gehangen, ze maken hiervoor gebruik van 3D Launcher. Zo kan er gekozen worden voor de ouderwets homescreen en menu items, maar kan er ook gekozen worden voor de 3D launcher. Deze 3D launcher ziet er erg leuk en snappy uit en is wat ons betreft helemaal geen verkeerde toevoeging van Point of View. Wanneer deze interface draait heeft het tablet het soms wel wat zwaar. Buiten deze 3D weergave biedt de launcher geen extra thema of opmaak voor de interface, de 3D weergave linkt bijvoorbeeld gewoon door naar het standaard instellingen menu van Android.Het scherm van de Mobii Tegra Tablet is erg helder en geeft Android duidelijk en scherp weer. Het scherm van het Point of View tablet heeft een resolutie van 1024 x 600 en komt hiermee goed uit de verf. Het scherm laat zich goed besturen er reageert goed op aanrakingen.

De gebruiker kan soms ervaren dat het lijkt dat het scherm niet goed reageert maar dit lijkt alleen af en toe voor te komen wanneer de 3D launcher wordt gebruikt. In het geval van de 3D Launcher is het zo dat deze interface wat meer vraagt van de tablet dan de standaard Android interface maar deze ziet er dan ook vele malen beter uit en is in onze optiek ook gebruiksvriendelijker.Al met al is de Point of View Mobii Tegra helemaal geen verkeerde tablet. De Mobii heeft wel wat kleine minpuntjes maar laat geen grote steken vallen. Zo is een SD-kaartje bijvoorbeeld snel aangeschaft. Daarmee blijft het enige echte duidelijke minpunt het ontbreken van de Android Market. Dit is echter een besluit van Google en daar moet Point of View en daarmee ook wij mee leven.

Wel kwamen we erachter dat er ook verschillende custom roms beschikbaar zijn voor deze tablet, waardoor ook de officiële Android Market toch via een omweg beschikbaar komt voor deze tablet. Goed het is niet helemaal zoals het hoort en valt dit niet onder de standaard levering en ondersteuning van Point of View. Het biedt echter wel een meerwaarde voor de eindgebruiker. Iemand die een beetje handig is en bereidt is er een avondje voor te gaan kan deze tablet met een custom rom omtoveren in een tablet met de Android Market.