2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikerservaring

Wanneer we de GT663R in gebruik nemen hebben we niet heel veel aan te merken. Het honingmotief wat over het deel waar je handen op rusten is geplaatst is gelukkig netjes glad afgewerkt waardoor je geen storend motief voelt bij het gebruik. Dit motief komt overigens ook bij de acht touchknoppen op bovenzijde terug. Het touchpad heeft een wat ruwe structuur maar weet niet helemaal te overtuigen. Het touchpad lijkt namelijk af en toe stukken niet te registreren. Wanneer de touchpad geen last heeft van deze hapering, werkt hij wel gewoon erg fijn en geeft deze een fijne feedback door de structuur.

Bij het toetsenbord liepen we jammer genoeg tegen een klein minpuntje aan. De onderplaat van het toetsenbord voelt namelijk niet heel stevig aan en veert nog al wat op en neer wanneer de gebruiker typt. Erg jammer aangezien de rest van het toetsenbord gewoon top te noemen is. De ruimte tussen de toetsen is perfect en de toetsen zelf voelen lekker stevig aan en typen erg fijn. Daarnaast liggen de toetsen ook op een fijne diepte waardoor je niet na een paar maanden gebruiken een zee van stof en kruimels onder je toetsenbord hebt liggen.



De luidsprekers die in de GT663R zijn verwerkt komen van Dynaudio af. Deze audiofabrikant uit Denenmarken werd in 1977 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een bekend merk met goede producten. Inmiddels heeft Dynaudio een breed aanbod in onder andere studio-systemen, car HiFi, Home theater sets, desktop speakers en dus ook voor laptops. Dynaudio levert momenteel alleen aan MSI speakers, ze werken inmiddels sinds de CeBIT van 2010 samen.



Dynaudio levert goede boxen af op de MSI laptop. De klanken zijn erg zuiver en zelfs op een hoog volume (en het volume kan hard op deze laptop) blijft dit zo. De weergave klinkt lekker vol en dit brengt zeker een extra dimensie aan een spannende film of intense game. Aan de onderzijde van de laptop vinden we overigens nog een kleine subwoofer die in samenwerking met de twee boxen op bovenzijde voor een nog beter geluid zorgt.

In de doos vonden wij ook nog een ruime tas en een muis. De muis werkt goed en ligt lekker in de hand. Daarnaast past het zwarte design van de muis perfect bij de laptop. De tas heeft in zijn "hoofdvak" een aparte sleuf voor de laptop en ook nog genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een paar boeken. Op de voorzijde vinden we nog vakken waar je gemakkelijk je accu en muis in kwijt kan.