3min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk

De MSI GT663R heeft een adviesprijs van rond de 1400 euro en heeft een afmeting van 15,6 inch. Ondanks deze 15,6 inch is de GT663R toch wel een stevige jongen. Zo is het gewicht zo’n 3,5 kilo en oogt de laptop meer als een 17 inch. Daarnaast is de laptop best dik te noemen. De laptop begint qua dikte vrij normaal met twee centimeter bij de voorzijde. Naarmate de laptop naar achteren loopt neemt de dikte van de laptop steeds verder toe tot maar liefst vier centimeter aan de achterzijde.



MSI weet dat casemodders, gamers en andere hobbyisten dol zijn op kleuren, gedurfde designs en andere aparte dingen. Met dat in het achterhoofd kom je met de GT663R goed aan je trekken. Want zo heeft de laptop naast een gewaagd design en dito kleuren ook verschillende led’s in de behuizing. Deze zijn te vinden op het onderste deel van de rand van de beeldschermbehuizing en aan onderzijde van de laptop waar je polsen ongeveer rusten.

Door het gebruik van scherpe lijnen en hoeken oogt de laptop behoorlijk hightech en robuust. Eigenlijk heeft MSI eigenlijk wel op de details gelet. Zo zijn de hoeken afgevlakt en kent de behuizing van het scherm een apart lijnenspel. Verder verwerkte de fabrikant ook meerdere kleine kleur toevoegingen in de laptop. Zo zijn de pijltjestoetsen, W A S D en de 2 4 6 8 op het numerieke toetsenbord rood geaccentueerd. Daarnaast vinden we nog een rode bies om de luidsprekers en de notificatie symbolen.




Op de GT663R zitten aan bovenzijde naast de aan/uit knop acht aanraak gevoelige knoppen verwerkt. Met deze acht knoppen kan je heel makkelijk verschillende opties aan en uit zetten of switchen tussen verschillende profielen.

De acht knoppen bestaan uit:
  • P1 (naar keuze instelbaar)
  • Tubro mode
  • Silent mode
  • Hotkey voor starten windows
  • Wlan
  • Bluetooth
  • Eco mode
  • LED schakelaar


De eerste knop is P1 die je naar eigen keuze kan instellen. De Turbo mode zorgt bij activatie voor wat extra prestaties en de silent mode zorgt juist voor wat minder lawaai. Met de Hotkey voor het starten van Windows komt MSI de gamers tegemoet die nog wel eens per ongeluk op deze knop drukken en vervolgens hun game afsluiten en Windows openen. Wanneer deze optie aanstaat zal deze hotkey er niet meer voor zorgen dat je ongewild overhoop wordt geschoten omdat Windows opent. Wlan en Bluetooth zijn een simpele aan en uitknop voor deze connectiviteit. Met de Eco mode kan je wisselen tussen zes voorgeprogrammeerde beeld en batterij instellingen. De laatste knop in het rijtje is de Led schakelaar welke bij aanraking alle leds in de laptop inschakelt of uitschakelt.

Daarnaast vinden we in de rand van het touchpad nog vijf kleine icoontjes die doormiddel van een oplichtend kleurtje je van informatie voorzien.