3min

Specificaties en Uiterlijk

Specificaties


Goed om een beter beeld te krijgen van deze NAS en waar die mogelijk toe in staat is moeten we naar de specificaties kijken. Zoals gezegd beschikt die over 4 bays maar er zijn natuurlijk meer belangrijke specificaties.

Specificaties RS411

Synology Rackstation RS411:
CPU: 1,6 GHz
Geheugen: 256MB DDR3
Maximale capaciteit: 12TB (4x3TB)
Volumebeheer: JBOD, Raid 0, Raid 1, Raid, 5, Raid 5+spare, Raid 6, Raid 10
Connectiviteit: 2x USB 2.0, 1x eSATA, 2x Gigabit LAN
Netwerkprotocollen: CIFS, AFP, FTP, WebDAV, iSCSI, Telnet, SSH, NFS en SNMP
Bestandsysteem: EXT4, EXT3, FAT32 (alleen externe schijf), NTFS (alleen externe schijf)
Gewicht: 7,1 kg
Afmeting: 4,4 cm, 43 cm x 46 cm
Volledige specificaties


Zoals de meeste rackservers is ook die van Synology gemaakt van staal, wat ervoor zorgt dat die ook meteen 7,1 kg weegt. De behuizing is enorm stevig en zit goed in elkaar. De harde schijf bays zijn gemaakt van stevig plastic en ijzer en zijn hot-swappable.Als we gaan kijken naar het uiterlijk van de server dan kunnen we constateren dat Synology er een laagje zwarte verf overheen heeft gegooid, iets wat veel voorkomt in rackserver land. Uiteindelijk gaat het ook niet om het uiterlijk van een rackserver maar om de prestaties.

Toch is het altijd zinvol om even goed te kijken naar de behuizing, wat er allemaal op zit, waar de aansluitingen zitten en of er nog opvallende zaken zijn die het bespreken waard zijn.Aan de voorzijde treffen we de 4 bays aan met de harde schijven, deze zitten stevig vast en kunnen niet zomaar losspringen. De powerknop is erboven te vinden en is express vrij klein gehouden zodat die niet per ongeluk ingedrukt kan worden, wat weer kan leiden tot vervelende situaties. Daarnaast vinden we nog wat ledjes, links van de powerbutton vinden we een status led, en rechts ervan ledjes voor de lanpoorten en de 4 disks.

Aan de zijkanten zijn we vrij snel klaar daar zijn alleen 2 beugels te vinden om de NAS in een serverrack te monteren. En enkele gaatjes om eventueel een optionele railkit aan te brengen.Dan de achterkant van de NAS, daar valt natuurlijk een stuk meer over te vertellen. Van links naar rechts vinden we daar een 40mm fan, de stroomaansluiting, nog twee 40mm fan, een uitneembare PCB met alle aansluitingen en tot slot nog een 40mm fan. De PCB beschikt over 2 schroeven welke met de hand los gedraaid kunnen worden, vervolgens kan de PCB uit het rack worden getrokken en indien nodig worden vervangen. Dit kan dus zonder de NAS helemaal uit het rack te halen, open te schroeven en het onderdeel te vervangen. Op deze manier kan er een hoop tijd worden bespaart.



Uiteraard bieden we ook een kijkje in de rackstation. Zoals je ziet is het de behuizing eigenlijk erg leeg. Vooraan zien we de harde schijf bays, waarbij er wat kabels naar achteren lopen richting de PCB en de voeding. Die beide apart zitten gemonteerd. Ook is goed te zien dat de fans in staat zijn om beide onderdelen goed te koelen.