3min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk en specificaties

Uiterlijk


Sony Ericsson liet naar eigen zeggen zijn Arc ontwerpen door topdesigners en past met zijn design dan ook goed binnen de Xperia familie. Ook de Arc heeft de drie kenmerkende Android toetsen op de voorzijde van de telefoon. Daarnaast heeft de smartphone een holle achterkant welke door Sony Ericsson aan wordt gedragen als topfeature. Ondanks dat de telefoon van gemiddelde dikte is, is de telefoon op zijn meest holle punt vrij dun te noemen, slechts 0,8 centimeter.



Het scherm van de Arc is een 4,2 inch LED scherm en heeft Sony’s Reality Display technologie met Mobile Bravia Engine aan boord. Dit zorgt voor een warme weergave van kleuren. Daarnaast gaat het scherm hierdoor ook zuinig met energie om. Zelfs bij een hoge scherm helderheid trekt het scherm de accu niet binnen no time leeg.

Op de voorzijde van de telefoon vinden wij drie fysieke knoppen. Deze dragen de functie Back, Home en Settings. De knoppen zijn mooi vormgegeven maar kunnen aan de zijkanten net iets te diep in het toestel liggen waardoor je soms tegen het probleem aanloopt dat de telefoon de toets niet registreert. Op de linkerkant van de telefoon is bovenaan een 3,5 mm ingang geplaatst voor het gebruik van een headset. Verhuizen wij naar de rechterkant van het toestel vinden wij daar, van boven naar beneden, een aansluiting om de telefoon op te laden, de volume toets en helemaal onderaan de camera toets. Op de bovenzijde vinden wij de stand-by knop en de micro-HDMI aansluiting. De onderzijde van de telefoon in vrij van toetsen.



Het testmodel wat wij ontvingen van Sony Ericsson is uitgevoerd in het donkerblauw. Op de achterzijde van de Arc verloopt het blauw naar zilver. Rond de zijkanten van de telefoon zit een chrome rand en breekt mooi met de rest van de telefoon. Daarnaast geeft het de telefoon ook een wat chique uiterlijk. De achterkant kent zoals eerder vermeld ook een holle vorm. Het voegt dan wel niets toe aan de prestaties maar mooi is het wel. Het is natuurlijk vooral een formfactor.

Er is niets mis mis met een design ontwerp en een mooie kleurstelling maar wat net zo belangrijk is, is de kwaliteit van de gebruikte materialen. Wij vinden de Arc in tegenstelling tot veel andere telefoons net even iets minder goed aanvoelen. Het is veel plastic en het toestel voelt gewoon niet zo heel stevig aan in vergelijking tot de concurrentie. Het toestel is ook enigszins buigzaam als er kracht op wordt uitgeoefend. Uiteindelijk moet dit toestel op prijs concurreren met de Nexus S en de Samsung Galaxy S. Dit zijn toestellen die kwalitatief een stuk beter aanvoelen.

Naast een tweede microfoon en een led-flitser vinden wij op de achterkant de 8,1 megapixel camera die in staat is om in HD kwaliteit op te nemen en over de Exmor R technologie beschikt. Deze Exmor R technologie zorgt ervoor dat je onder alle lichtsomstandigheden de beste foto’s vast kan leggen.

Specificaties


Onderdeel Omschrijving
Processor Qualcomm Snapdragon QSD8250
Kloksnelheid processor 1 GHz.
Besturingssysteem Android 2.3.2 (Gingerbread)
Externe opslag 16GB (uitbreidbaar tot max. 32GB)
Interne opslag onbekend
RAM geheugen 512 MB
Afmetingen 125 x 63 x 8,7 mm (LxBxD)
Gewicht 117 g (incl. batterij)
Scherm 4,2 inch FWVGA
Scherm resolutie 854 x 480 pixels
Netwerken HSDPA, GSM
Bluetooth Bluetooth v2.1 met A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n en DLNA
Connectiviteit (bedraad) Mini-HDMI, 3,5 mm audio jack
Camera 8 megapixel, LED flitser
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3,5 mm audio jack
Batterij Li-Ion 1500 mAh
Spreektijd tot 10 uur
Standby-tijd tot 415 uur
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties