2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De Arc van Sony Ericsson is een goede telefoon met wat aantekeningen. De telefoon heeft een goed beeldscherm, is snel en presteert goed. Iets wat natuurlijk te danken is aan de goede specificaties van het toestel, welke veelal overeenkomen met de Nexus S. Daarnaast heeft de Arc een vlot design en past ook goed in de Xperia lijn van Sony Ericsson. De holle achterkant van de smartphone vinden wij een leuk detail.

De telefoon is met zijn 4,2 inch natuurlijk een van de grotere toestellen maar ligt vrij goed in de hand. Wel glijdt het toestel door zijn gladde coating soms wel wat snel uit je hand. Ook weegt de telefoon slechts 117 gram, iets waar wij echt even aan moesten wennen.

Wat wij duidelijk minder goed vinden aan dit toestel zijn de drie toetsen aan de voorzijde, deze liggen iets te diep in het toestel waardoor deze toetsen soms hun aanslagen niet goed registreren. De eigen interface van Sony Ericsson biedt niets extra’s ten opzichte van Androids eigen interface en had achterwegen gelaten mogen worden.
Tot slot voelt de behuizing simpelweg niet zo heel stevig aan. Hier had meer aandacht besteedt mogen worden aan de kwaliteit van de behuizing.

Wat betreft multimedia scoort deze telefoon best wel goed. De ondersteuning voor DLNA is een goede toevoeging, waardoor je je mediabestanden op allerlei televisies en monitoren kan weergeven. Ook maakt het toestel overdag goede foto’s, helaas ontbreekt het aan een zoomfunctie op de camera.

Zoals eerder aangegeven is de Sony Ericsson Arc een goed toestel met wat aantekeningen, door zijn prijs vanaf 450 euro concurreert deze met de Nexus S, de Samsung Galaxy S en de Galaxy S 2 die binnenkort zal verschijnen. Wat ons betreft kan deze telefoon zich qua prestaties wel meten aan deze toestellen maar verder blijft het toestel achter. Wat ons betreft dus een goed toestel maar zeker niet de beste in zijn prijsklasse.
8.0
  • Snel;
  • goede prestaties beeldscherm;
  • design;
  • kleurstelling achterzijde.
  • Toetsen op voorzijde liggen iets te diep in toestel;
  • stand-by toets wat aan de kleine kant;
  • geen zoom-functie op camera;
  • voelt kwalitatief minder goed aan;