1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Benchmarks

Tot slot uiteraard de benchmarks van deze telefoon, we moeten hierbij wel vermelden dat behalve het verschil tussen de telefoons en de hardware specificaties, ook de verschillende Android versies invloed hebben op de prestaties. Dit is bijvoorbeeld goed te zien bij de HTC Desire, welke is gebenchmarkt met Android 2.1 en 2.2.


In bovenstaande grafiek zie je duidelijk dat de Nexus S en Arc stevig aan elkaar gewaagd zijn. Dit komt doordat beide toestellen gebruik maken van dezelfde processor en werkgeheugen, hierdoor verschilt de score slechts 152 punten. De nipte winst van de Nexus S is waarschijnlijk te danken aan een kalere versie van Android dan de Arc.




Een wat lagere maar nog lang niet slechte score behaalt de Arc bij de Logic en String test. In beide gevallen is het verschil tussen de Arc en de Desire HD maar erg klein.




In de Overal score behaalt de Arc een derde plek nipt achter de Desire HD wat helemaal geen slechte prestatie is. Wetende dat de Nexus S en de Desire HD toch wel de topmodellen van ieders merk zijn mag de Arc trots zijn op zijn prestaties. De telefoon voelt in gebruik al erg snel aan en dit komt ook in de benchmarks terug.