2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruik

De Arc heeft onder de motorkap een 1 Ghz processor en 512 MB werkgeheugen waardoor het toestel zonder enige moeite Android 2.3 draait. Wanneer je de telefoon voor het eerst aanzet duurt het even voordat de Arc is opgestart. Dit is overigens alleen bij de eerste keer opstarten. Hierna start de smartphone van Sony Ericsson een stuk vlotter op al vestigt de telefoon nog steeds geen records. Wanneer de telefoon eenmaal is opgestart en je de verschillende instellingsschermen, doorloopt voel je direct aan dat je Arc ontzettend vlot is. De snelheid van de Arc valt te vergelijken met de Nexus S. Deze draagt dezelfde kloksnelheid en MB’s aan werkgeheugen en lijkt van vergelijkbare snelheid.



Sony Ericsson heeft er tevens voor gekozen een eigen schil over Android 2.3 heen te plaatsen maar hier worden we niet echt warm of koud van. Het brengt niet echt iets vernieuwends of aparts. We hebben er een beetje een dubbel gevoel over. We vinden het niet erg dat de schil er overheen zit maar we zouden hem ook zeker niet missen als deze niet was inbegrepen. Het grootste nadeel is wellicht nog dat de schil van Sony Ericsson niet is uit te zetten. Meer en meer fabrikanten bouwen een eigen schil over Android en vooralsnog blijkt het alleen HTC met haar Sense gelukt om een schil te bouwen die in de smaak valt bij de consument.

Wanneer je de telefoon gebruikt voel je dat het toestel ontzettend licht is. De Arc heeft een gewicht van slechts 117 gram. Soms is naar mijn gevoel dit gewicht iets te licht waardoor je bijna het gevoel hebt dat je een dummy in je handen hebt. Dit verschilt natuurlijk voor ieder mens en heb ik onbewust wel een voorkeur voor een wat zwaardere telefoon.

Waar de telefoon natuurlijk voor bedoelt is om ermee te bellen iets wat nog weleens wordt vergeten. Gesprekken die gevoerd werden met de Arc waren voor beide partijen goed te verstaan. De andere persoon is vanaf beide kanten goed te verstaan en van achtergrond geluiden heeft de Arc weinig last. Daarnaast is het gespreksvolume op 75 procent al ruim voldoende en goed verstaanbaar.

De Arc ondersteunt ook DLNA waarmee je zonder enige moeite kan communiceren met andere apparaten die dit ook ondersteunen, bijvoorbeeld een groot deel van Sony’s Bravia tv’s. Wanneer je bijvoorbeeld een foto wilt laten zien of een nummer af wilt spelen, zal je de keuze DLNA kunnen selecteren waarmee de geselecteerde media zal worden weergeven op bijvoorbeeld een Bravia tv.