Overige prestaties

We hebben het al aangegeven, de Samsung Galaxy Xcover 4 is niet uitgerust met enorm krachtige hardware. Kijken we naar de prestaties bij de PCMark-test, dan zien we toch nog een alleszins aardige score. Eigenlijk doet hij het een stuk beter dan we hadden verwacht, als je kijkt naar de toestellen die bij de Xcover 4 in de buurt staan.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance

Grafisch is het allemaal behoorlijk povertjes wat de Mali-T720 GPU aan prestaties weet neer te zetten. Bij 3DMark komt hij niet verder dan 190 punten en krijgen we meer een diashow te zien dan een vlot lopende animatie, waarmee de Xcover 4 de rode lantaarn toebedeeld krijgt in de grafiek. Maar goed, dit apparaat is ook niet bedoeld om gebruikt te worden in omgevingen waar er grafisch veeleisende taken mee moeten worden uitgevoerd. Heel erg zwaar tillen we hier dan ook niet aan bij dit toestel.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Sling Shot

Wat verder nog goed is om te weten, is dat de Samsung Galaxy Xcover 4 draait op Android 7.0, voorzien van Samsung’s eigen schil, Touchwiz. Dat is tegenwoordig een stuk minder zware skin dan voorheen en werkt in het algemeen prima. Wij vinden het virtuele toetsenbord dat Samsung meelevert op haar toestellen altijd erg fijn werken, onder andere vanwege de cijfertoetsen die standaard beschikbaar zijn, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Qua layout ziet alles er ook strak uit. Met name het redesign van het instellingenmenu en de notificatie-drawer zijn wat ons betreft geslaagd. Er worden nu ook suggesties gegeven die je kunnen helpen om bepaalde instellingen te kunnen vinden.