4min

Tags in dit artikel

,

Verpakking, uiterlijk en specificaties

Verpakking

AC Ryan levert de HD2 in een forse zwart-blauwe doos. Op de doos is op de voorkant een grote afbeelding van het apparaat terug te vinden. Verder staan er ook een aantal belangrijke specificaties zoals ‘HD Audio’, Full HD-ondersteuning, Gigabit LAN, USB 3.0 en de aanwezigheid van een gratis HDMI-kabel, welke van hoge kwaliteit lijkt te zijn, of een HDMI-kabel van hoge kwaliteit ook zichtbaar verschil kan maken is natuurlijk nog altijd een punt van discussie, maar AC Ryan toont zich welwillend door een dergelijke kabel mee te leveren. Verder wordt ook duidelijk gemaakt dat de aanwezige harde schijf goed is voor 1 Terabyte aan data-opslag.



Op andere zijden van de doos is te zien hoe de mediaspeler er vanaf verschillende aanzichten uitziet en is ook duidelijk te zien wat voor poorten voor video-output aanwezig zijn op het apparaat.

Inhoud

In de doos vinden we zoals verwacht natuurlijk de HD2 terug. Verder heeft AC Ryan dus ook gedacht aan een kwalitatief hoogstaande HDMI-kabel, een netstroomadapter, een USB 3.0-kabel, een Component-kabel en een Composiet-kabel. Om het allemaal af te maken zit er natuurlijk ook een handleiding in de doos, met een schrikbarende drie pagina’s per taal. Een beetje aan de korte kant dus wellicht. Online is wel een volledige handleiding te vinden.





Uiterlijk

Het uiterlijk van de HD2 is gelijkend op dat van de eerste HD. De HD2 is voorzien van een behuizing van plastic welke is afgewerkt met een zwarte hoogglanzende laag. Deze laag is perfect om vingervlekken op achter te laten, helaas. Als het apparaat schoon is oogt het wel erg netjes, dat moet gezegd worden.

Op de bovenkant van de HD2 is de naam van het apparaat aangebracht. Voorop vinden we het logo van AC Ryan met hieronder een knop om het apparaat aan en uit te zetten. Als het apparaat aan is schijnt er een witte LED welke een witte cirkel van licht verzorgt. In standby-stand gaat de witte LED uit en verschijnt er een rood lichtje achter het Standby-logo.

Achterop het apparaat vinden we alle aansluitingen voor audio- en video-output. Zo is er een composiet, component, HDMI, optische en coaxiale aansluiting te vinden. Verder zit hier ook de stroomtoevoer en de LAN-poort. Naast al deze aansluitingen zit een ventilator waarmee de HD2 van de nodige koeling is voorzien. Helaas is dit geen bijzonder grote ventilator en heb ik wel vrees dat deze na verloop van tijd een vervelend geluid zal gaan produceren.





Aan de linkerzijkant van de HD2 is een klepje te vinden. Als je dit klepje open doet zie je de harde schijf. Mocht je deze willen vervangen, dan heb je helemaal geen gereedschap nodig, op je handen na. Door de harde schijf naar achteren te trekken komt deze al uit de behuizing. Een nieuwe schijf hoef je er alleen maar in te drukken en klaar ben je al. Een pluim voor AC Ryan, dat dit zo makkelijk kan.

Aan de andere zijkant vinden we de reeds besproken USB 3.0 Slave-poort. Verder zijn er ook nog eens twee USB 2.0-poorten aanwezig waardoor er ook USB-sticks of -schijven in de HD2 gestoken kunnen worden. Men kan hier ook een draadloze netwerkadapter insteken, om de AC Ryan aan te sluiten op een draadloos netwerk. Als laatste is er ook nog een kaartslot aanwezig waarmee SD-, SDHC-, MMC-, Memory Stick- en Memory Stick Pro-kaartjes uitgelezen kunnen worden.





Onderdeel Omschrijving
Afmetingen en gewicht 227 x 165 x 60 mm, 1,6 Kg.
Video-aansluitingen – HDMI (uit)
– Y/Pb/Pr component (uit)
– Composiet (uit)
Audio-aansluitingen – HDMI (uit)
– SP/DIF Coaxial RCA (uit)
– SP/DIF Optical TOSLink (uit)
USB-aansluitingen – USB Slave (USB 3.0)
– 2x USB Host-port
– Memory Card Slot (SD/SDHC/MMC/MS/MSpro)
Netwerk-aansluitingen – RJ45 10/100/1000 Auto-negotiation ethernet
– Wi-Fi 802.11b/g/n (via USB-adapter)
Ondersteunde videocodecs – MPEG-1/2
– MPEG4 SP/ASP/AVC: ivX, XviD
– H.264
– x264
– XviD/DivX
– WMV9 (VC-1)
– RealNetworks (RM/RMVB) 8/9/10
Ondersteunde videoformaten ASF, AVI, DAT, FLV, MPG, MP4, M2TS, MKV, MOV, M4V, TP, TS, TRP, WMV, VOB, IFO, DVD-ISO, BD-ISO, RM, RMVB
Ondersteunde audioformaten AAC, LC-AAC, HE-AAC, MP2, MP3, FLAC, WAV, MS-ADPCM, WMA, OGG Vorbis, PCM, LPCM, COOK, RA Lossles
Ondersteunde afbeeldingsformaten JPG, HD JPEG, BMP, GIF, TIF, PNG
Ondersteunde ondertitelformaten SRT, SUB, IDX, SMI, SSA
Harde schijf 3,5" SATA/SATA2 (tot maximaal 2TB)
Bestandssystemen NTFS, FAT, FAT32, EXT3, HFS+