3min

Tags in dit artikel

,

Afspelen van media

Even vooraf..

Bij het aansluiten van mediaspelers maken we normaliter gebruik van een 1080p-scherm van Iiyama. We ondervonden in combinatie met de HD2 echter problemen met het afspelen van audio in zowel video- als audio-bestanden en hebben de HD2 zodoende op een 1080p-scherm van Philips aangesloten. In deze combinatie werkte het geheel zonder morren. Wij kunnen natuurlijk net een ongelukkig gevalletje hebben meegemaakt, maar qua compatibiliteit lijkt de HD2 dus in onze testomgeving niet direct hoge ogen te gooien.



Video

Na het aansluiten op de Philips-TV konden we al gauw concluderen dat AC Ryan goed werk geleverd heeft met de ondersteuning voor video-formaten. We hebben een groot aantal video-bestanden op de harde schijf geplaatst en de AC Ryan vertoonde elk videobestand met zowel video als audio en zonder haperingen. Hier mogen we dan ook dik tevreden over zijn.

Ook wanneer we video-bestanden via het netwerk gingen afspelen ondervonden we geen haperingen, zelfs niet wanneer we een 1080p-bestand afspeelden via het netwerk. We probeerden dit ook met de door AC Ryan geleverde WiFi-adapter (niet standaard in de verpakking, los te verkrijgen), ook in deze samenstelling ondervonden we geen problemen. In dit opzicht verdient AC Ryan dus een dikke pluim. Immers, met de voorganger van de HD2 ondervonden we tijdens de review de nodige problemen wanneer we via het draadloze netwerk bestanden af wilden spelen.

Zoals in de specificaties reeds te zien is biedt AC Ryan ondersteuning voor een groot aantal formaten. Namelijk: ASF, AVI, DAT, FLV, MPG, MP4, M2TS, MKV, MOV, M4V, TP, TS, TRP, WMV, VOB, IFO, DVD-ISO, BD-ISO, RM en RMVB. Ten opzichte van de vorige versie zijn M2TS, M4V, TP, TRP en BD-ISO nieuwelingen.

Ook voor ondertiteling van videobestanden kan de HD2 gebruikt worden, er is immers ondersteuning voor SRT, SUB, IDX, SMI en SSA. Dit lijstje is in vergelijking met de originele PlayOn!HD hetzelfde gebleven.



Audio

Het afspelen van audio levert net als het afspelen van video-bestanden geen problemen op. De output-kwaliteit lijkt dik in orde te zijn. Het afspelen van video-bestanden met Dolby Digital en DTS is tevens geen punt.

In de review van de PlayOn!HD werd aangehaald dat het afspelen van audio wel érg simpel afgehandeld was, visueel gezien. Er was geen balkje te zien welke weergaf hoe ver een nummer afgespeeld was, zo ook geen album-art en andere onderdelen welke je zou verwachten. Gelukkig heeft AC Ryan deze dingen nu wel verwerkt in het beeld dat verschijnt wanneer audio-bestanden afgespeeld worden.

Qua ondersteuning voor audio hebben we ook al niets te klagen. In vergelijking met de PlayOn!HD zien we extra ondersteuning voor LC-AAC, HE-AAC,MS-ADPCM, PCM, LPCM, COOK en RA Lossles. Dit zijn bestanden die in de mainstream-markt niet bijzonder veel gebruikt worden, maar dat de extra formaten wel ondersteund worden is voor de enkeling die er enthousiast gebruik van maakt natuurlijk mooi meegenomen.

Afbeeldingen

Voor afbeeldingen worden de meest gangbare formaten ondersteund. Nieuwelingen hierin zijn er niet, AC Ryan heeft het hier gelaten bij ondersteuning voor JPG, HD JPG, BMP, GIF, TIF en PNG.

Ook in dit opzicht heeft AC Ryan geluisterd naar het commentaar dat onder anderen in de review van de PlayOn!HD werd gegeven. Het is nu weer mogelijk om tijdens een slideshow een muzieknummer naar keuze af te spelen. Niks geen playlists of de limitatie tot het afspelen van enkel bestanden die in dezelfde map als de foto’s staan.