Uiterlijk en specificaties

Uiterlijk


Dan gaan we nu snel verder met het uiterlijk van de tablet. De tablet is uiteraard voorzien touchscreenscherm, om precies te zijn een van 10,1 inch. Welke voorzien is van krasbestendig glas en draait op een resolutie van 1280×800 pixels.Om het scherm heen is een zwarte bezel te vinden net als bij veel andere tablets. Op de lange (boven)kant vinden we dan nog het Asus merk terug en een camera van 1,2 Megapixel om bijvoorbeeld mee te videobellen. Om deze zwarte bezel heen bevindt zit nog een dunne bruin gekleurde ijzerenrand die de uiteindelijk behuizing vormt en voor stevigheid en bescherming moet zorgen. Aan de achterzijde valt de achterkant ook mooi en netjes in deze ijzerenrand waardoor de tablet prima het mooi één geheel vormt. De tablet zit netjes in elkaar zonder kiertjes of speling.De achterzijde van de tablet is gemaakt van kunstof dat een beetje een leer look heeft gekregen. Ook weer voorzien van een bruine kleur waarbij we in het midden nog het Asus logo tegenkomen en bovenin de tweede camera welke een resolutie heeft van 5 Megapixel.

Dan vinden we uiteraard ook nog enkele toetsen en aansluitingen terug op de tablet. Zo vinden we aan de korte linkerzijde de aan/uit knop en volumeregeling terug en aan de rechterzijde vinden we de speaker en enkele aansluitmogelijkheden zoals een geheugenkaartlezer (microSD), mini-HDMI 1.3a en een 2 in 1 audioconnector voor een koptelefoon en microfoon.Aan de bovenzijde vinden we helemaal niets terug en aan de onderzijde zijn 3 gaten aanwezig, 2 voor het kliksysteem van het toetsenbord en één met de connector voor het toetsenbord.

Dan snel door naar de specificaties van deze tablet. als we hiernaar gaan kijken dan komen we wederom de populaire Tegra 2 processor tegen die is geklokt op een snelheid van 1 GHz. Deze processor kwamen we eerder ook al tegen in de Acer Iconia Tab A500 en in de Toshiba Folio 100. Deze processor heeft zich al meer dan eens bewezen en is op dit moment zeker geen slechte keuze.

De grote vraag is natuurlijk of Asus meer uit deze processor weet te persen dan zijn concurrenten. Er valt met een goede Android configuratie en degelijke firmware nog veel winst te behalen. Zo deden we bij het opstarten ook de verrassende ontdekking dat Asus vrij rap is met zijn updates. Android 3.1 was namelijk al over-the-air te downloaden en te installeren. Wij zijn dan ook erg benieuwd of ons dat wat prestatiewinst gaat opleveren ten opzichte van de concurrentie.

Alle specificaties op een rij:


Specificaties


Model
Merk Asus
Type Eee Pad Transformer
Processor
Processortype NVIDIA Tegra 250 Dual-core Cortex A9
Kloksnelheid processor 1GHz
Software
Besturingssysteem Android OS 3.1
Extra software
  • ASUS Launcher
  • MyLibrary
  • MyNet
  • MyCloud*4
  • File manager
  • PC Sync
Opslag
Interne opslag 16 GB
Externe opslag Tot 32 GB Micro-SD
RAM geheugen 1 GB
Scherm
Scherm 10,1" WXGA IPS capacitief touchscreen
Schermresolutie 1280 x 800 pixels
Connectiviteit
Bedraad mini-HDMI 1.3a, 2 in 1 audioconnector, onderin speciale connector om op te laden
Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz
GPS ja
Bluetooth Ja
Telefoonnetwerken
Audio Ingebouwde speaker, 3,5 mm audio jack
Accu
Batterij Li-ion
Accuduur 9,5 uur zonder toetsenbord, 16 uur met.
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 271 x 177 x 12,98 mm (LxBxD)
Gewicht 680 g (incl. batterij, excl. toetsenbord)
Kleuren Bruin/Zwart