Conclusie

Met de Latitude zet Dell een zakelijke laptop op de markt met een iets minder zakelijk uiterlijk. Het uiterlijk van deze Latitude bestaat nog steeds uit veel grijstinten maar heeft door het gebruik van verschillende oranje accenten een wat speelser uiterlijk. Iets waar wij ons niet aan stoorde en prima vonden passen.

Daarnaast zijn we ook erg te spreken over de prestaties van de Latitude. De laptop eindigt met regelmaat bovenaan onze lijstjes en bewijst zich meer dan eens. Wanneer we naar de hardware gaan kijken dan had er wat ons betreft wel een wat grotere harde schijf in gemogen, nu kiest Dell voor 320 GB terwijl de meerprijs van een 500 GB harde schijf niet zo groot meer is.

Wat betreft de bouwkwaliteit van de Dell, niets dan lof, de laptop zit goed in elkaar en ook in gebruik werkt de laptop prima.

Dan komen we uiteindelijk uit op de prijs en dat is het punt waar deze Dell minder goed scoort. Voor het model dat wij hier testen moet zo’n 1400 euro betaald worden, exclusief BTW en verzendkosten. Daarbij zit wel 3 jaar garantie inbegrepen waarbij Dell de volgende werkdag langskomt indien de laptop kapot gaat.

Voor zo’n garantiemodel betaal je al snel zo’n 100 euro per jaar, wat deze laptop een prijskaartje geeft van 1100 euro, ook dan vinden wij de prijs aan de hoge kant. Voor dat geld is er zeker een beter model te krijgen. Ook het verschil tussen de Vostro en deze Latitude is niet dermate groot dat een prijsverschil van 600 euro kan goedmaken. Dell zou er verstandig aan doen deze laptop een paar honderd euro af te prijzen. Gezien de hoge prijs houden wij het deze keer op een ‘Redelijke’ laptop, bij een lagere prijs was de beoordeling zeker hoger geweest!
6.0
  • Bouwkwaliteit;
  • Speels design voor zakelijke laptop;
  • Robuust;
  • Prestaties;
  • Kwaliteit van rubbere knopje wat als tweede mousepad dient;
  • Touchpad en muisknoppen lijken soms wat moeite met elkaar te hebben;
  • Prijs;