2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (2)

Zoals eerder al vermeld kan Cinebench 11.5 in zowel Windows als Mac OS X gedraaid worden. We hebben beide versies gedraaid en de scores bleken niet geheel vergelijkbaar. Het leek een beter idee om Cinebench in Windows te draaien, zodat de scores werkelijk te vergelijken zijn.

Zoals in de grafiek te zien is, is de Core i7 van de MacBook Pro duidelijk een voordeel tegenover andere systemen. De MacBook Pro draait de test dubbel zo snel als de eerstvolgende niet Apple-deelnemer. Dit komt deels omdat Techzine nog maar weinig Corei7 laptops heeft getest en deels omdat die er gewoon niet heel veel zijn.


We hebben gekozen om de game-tests zowel op een normale resolutie (1280 x 720) als een voor deze markt abnormaal hoge resolutie (1920 x 1080) te draaien. Bij sommige laptops zien we het probleem dat deze hoge resolutie niet weergegeven kan worden, de MacBook Pro is er hier één van, vandaar dat we slechts één score hebben in deze tabellen.

In Unigine Heaven wordt de MacBook Pro overschaduwd door de MSI GT663R, welke van huis uit bedoeld is om mee te gamen. Het verschil is ook in deze grafiek vrij groot, maar dan wel in nadeel van de MacBook Pro.


In HAWX 2 hebben we nog geen andere deelnemers, dus we hebben ook nog geen vergelijkingsmateriaal. Wat wel opviel is dat de game zeer vloeiend draaide op de MacBook Pro. Met dergelijke scores is dat echter ook wel duidelijk.


De laatste benchmark is Far Cry 2. Deze game is al wat ouder, maar desalniettemin vrij heftig voor de gemiddelde laptop. In deze test scoort de MacBook Pro onder de MSI.


We kunnen stellen dat de MacBook Pro wel geschikt is om een spelletje op te spelen, maar dat het echte werk van gaming in de laptop-markt toch niet aan Apple voorbehouden is.