2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (1)

Als eerste behandelen we de benchmarks welke we in Mac OS X gedraaid hebben. Als eerste de beurt aan Geekbench, een applicatie die een score berekent op basis van verschillende aspecten zoals de processor, het geheugen en de harde schijf. Deze onderdelen worden getest met methodes als de Blowfish- en Mandalbroth-scalars. Ter vergelijking plaatsen we ook de scores van de MacBook Pro uit begin 2009 hierbij, bij gebrek aan beter vergelijkingsmateriaal.



In de volgende test gaan we aan de slag met een gelijksoortige test, genaamd iBench. Deze test gaat net als Geekbench aan de slag met commando’s op basis van Floating Point- en Integer-berekeningen en test hierbij de processor. Ook hier wordt gebruik gemaakt van Blowfish- en Mandalbroth-scalars.



Xbench is een oudere test waarmee het volledige systeem wordt getest op basis van verschillende tests. Deze benchmark geeft per hardwarecategorie een score.



De laatste OS X-test die we draaien is er eentje met Adobe’s Photoshop CS5. We maken gebruik van de Speed Test welke ontwikkeld is door Club of One. In deze test wordt een action gestart waarna een aantal commando’s wordt afgewerkt in Photoshop. De tijd die hier uit komt is de score, hoe lager, hoe beter.



Wegens een gebrek aan vergelijkingsmateriaal kunnen we niet direct vaststellen hoe veel sneller de nieuwe MacBook Pro is geworden. Het is echter aannemelijk, gezien de resultaten, dat de sprong voorwaarts flink is.

Om de opstarttijd van de MacBook Pro te meten starten we het systeem op in Mac OS X en houden we bij wanneer de Dock tevoorschijn komt. We hebben Mac OS X als meetlat genomen omdat dit normaliter het meest gebruikte systeem zal zijn op de MacBook Pro. De gemiddelde opstarttijd van Windows in Bootcamp betrof overigens 54,14 seconden, mocht je toch de vergelijking willen maken. Bij het maken van deze vergelijking moet je echter niet denken dat de hardware van de MacBook Pro minder is dan die van bijvoorbeeld de HP ProBook 6555b, welke in 50,4 seconden opstart. Door de tussenkomst van Bootcamp gaat er bij elke Windows-start op de MacBook Pro enige tijd verloren. Feit blijft wel dat de opstart naar Windows stukken trager is dan met de gemiddelde Windows-machine.