2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De nieuwste MacBook Pro is dankzij zijn Sandy Bridge-processor op het gebied van snelheid een goede vooruitgang op de voorgaande MacBook-lijn. Qua verdere features is er geen sprake van een wereld van verschil, tenzij ThunderBolt in korte tijd echt zal aanslaan, wat niet erg waarschijnlijk lijkt. De MacBook Pro heeft echter wel de primeur met de adoptie van deze nieuwe interface. Het is op het moment echter nog te vroeg om een zinnige uitspraak te doen over de mate van populariteit van deze nieuwe techniek, het potentieel is er echter wel.

Met de komst van Mac OS X Lion zullen zo goed als alle Mac-producten met een hart van Intel worden voorzien van Apple’s nieuwste besturingssysteem, wat overigens via de Mac App Store zal moeten gebeuren. Ook als je de MacBook aanschaft met Snow Leopard, krijg je er in een later stadium alsnog Lion bij, zonder extra kosten. Lion mag dus geen reden zijn om te wachten met de aanschaf van een MacBook Pro.

Apple zet de succesvolle MacBook Pro-lijn voort, maar weet wat mij betreft niet voldoende te innoveren om van dit product een echte ‘Must-Have’ te maken, ondanks dat de nieuwe MacBook Pro natuurlijk wel een uitmuntend product is. Echter, ook de prijs van de MacBook Pro is natuurlijk een heikel punt. De prijs zal ook wel altijd een discussiepunt blijven bij veel Apple-producten. Voor sommigen is het geld het dik waard om gebruik te kunnen maken van OS X, maar mocht je liever een goede laptop hebben waar je ook stevig mee kan gamen, dan is het aan te raden om dit geld in een Windows-laptop te steken, waar je voor hetzelfde geld gewoon betere hardware hebt, welke echter wel enkel op Windows zal werken en niet op Mac OS X.
10.0
  • Sandy Bridge-processor geeft veel extra kracht;
  • Unibody-behuizing;
  • Zeer stijlvol ontwerp;
  • OS X Lion krijg je gratis bij aanschaf;
  • FaceTime HD.
  • Hoge prijs;
  • Krasgevoelige behuizing;