Uiterlijk en gebruikerservaring

Uiterlijk


Goed dan is het tijd om te kijken naar het uiterlijk van deze tablet, ook meteen het enige waar Packard Bell zich in onderscheidt. De voorkant is wederom een 10,1 inchscherm. Dit is bij vrijwel elke tablet hetzelfde. Packard Bell heeft gekozen voor een 10,1 inch WXGA TFT capacitief touchscreen. Een scherm waarop wij weinig hebben aan te merken. De vingerafdrukken vallen in verhouding met andere tablets erg mee en het scherm reageert snel en accuraat.Als we verder gaan kijken, vinden we op de voorzijde ook nog de 2 megapixelcamera die erop zit om videobellen mogelijk te maken. Verder is er op de Liberty Tab een sticker aangebracht op het scherm net als bij de Acer Iconia Tab. Op deze sticker zijn enkele icoontjes te vinden waar de tablet allemaal over beschikt.Als we dan naar de linkerzijkant gaan dan vinden we daar de aan-/uitknop, de 3,5 mm audiojack en een mini-HDMI-aansluiting. Aan de overkant op de rechterzijkant vinden we de aansluiting voor de adapter en micro-USB-kabel. Ook is er een normale USB 2.0-poort te vinden om bijvoorbeeld een USB-Stick op aan te sluiten. Tot slot bevindt zich er ook nog een resetknop om de tablet te resetten indien deze niet meer goed functioneert.Op de onderzijde is alleen een aansluiting voor een dock te vinden en aan de bovenzijde de volumeregeling (harder en zachter), een knop om het scherm vast te zetten (dat deze niet mee draait als je de tablet draait) en een verwijderbaar paneel waarachter de aansluiting voor een microSD-kaartje zit. Dit verwijderbare paneel is duidelijk van plastic en voelt niet heel stevig aan. Het is duidelijk niet bedoeld om vaak open en dicht te maken.Dan tot slot de achterzijde, de plek waar de Packard Bell zich onderscheidt. Hier is gekozen voor een glanzende, korrelige, bordeauxrode kleur. Ook vinden we hier de 5 megapixelcamera, twee speakers en het merk Packard Bell terug.

Gebruikerservaring


Als we gaan kijken naar hoe tablet is in het gebruik dan is dit identiek aan de Acer Iconia Tab. Ook deze tablet draait op Android 3.0.1. Wel hebben we begrepen dat de update naar Android 3.1 inmiddels onderweg is en binnen enkele weken beschikbaar moet komen. Hierdoor wordt het Android-besturingssysteem net even een stukje stabieler en prettiger in gebruik. Iets wat we ook al merkten bij de Asus Eee Pad Transformer, die ten tijde van de review al voorzien was van Android 3.1.Zoals eerder aangegeven is het scherm prima en reageert deze lekker snel op de input die het krijgt. Na het controleren van de Android Market kwamen we tot de conclusie dat er inmiddels al wel wat meer Android Tablet-apps in de Market zijn te vinden. Nog niet de aantallen die op de iPad beschikbaar zijn, maar er zit een duidelijke groei in. Hopelijk komt Google binnenkort met een update zodat er ook op tabletapps kan worden gefilterd.

Uiteraard heeft ook deze Android-tablet nog weleens momenten dat het allemaal even niet zo soepel loopt, maar deze zijn niet enorm hinderlijk. Uiteindelijk moeten we niet vergeten dat we nog steeds in de eerste zes maanden zitten van Googles eerste tabletbesturingssysteem. De komende twaalf maanden zal dit besturingssysteem nog grote stappen gaan maken, daar kunnen we zeker van zijn.

Packard Bell heeft gekozen voor de Tegra-chip van NVIDIA waarmee er indirect ook meteen een extra lading games beschikbaar komen voor de tablet. Iets wat voorlopig toch echt als meerwaarde kan worden gezien, gezien het beperkte aantal goede Android-tabletapps is het wel prettig dat NVIDIA met zijn platform in elk geval zorgt voor wat goede games.