2min

Inleiding

Als we het over tablets hebben, denken de meesten aan de iPad of de Galaxy Tab 10.1, twee populaire en veel verkochte tablets die al ontelbare keren voorbij zijn gekomen in reclames, televisieprogramma’s en op de salontafel bij je vrienden, familie en kennissen. Wat deze twee met elkaar gemeen hebben, is dat ze een groot scherm hebben van respectievelijk 9,7 inch en 10,1 inch. Het grote scherm is echter al lang niet meer het enige gangbare formaat dat op de markt verkrijgbaar is. Er zijn inmiddels ook al verschillende tablets in andere formaten.

Samsung gaat zelfs zo ver dat het een klein arsenaal aan tablets op de markt heeft gebracht, in allerlei soorten en maten. Na de Tab 10.1 verscheen verscheen de Galaxy Note op de markt, een kruising tussen een smartphone en tablet. Techzine zette destijds vraagtekens bij de schermgrootte van het hybride toestel (5,3 inch): het is te groot voor een smartphone en te klein voor een tablet maar je kan ermee bellen. Maar volgens Samsung is dit precies wat consumenten willen. "Smartphone? Tablet? Whatever you want it to be", zo kopte het Zuid-Koreaanse bedrijf bij de lancering van de Galaxy Note.


De tabletcollectie van Samsung is echter nog groter. Naast de Galaxy Note en Tab 10.1 zijn er ook nog de Galaxy Tab 7.0, 8.9 en vanaf nu ook de 7.7.

Galaxy Tab 7.7


In deze review staat de Samsung Galaxy Tab 7.7 centraal, de nieuwste tablet in de Galaxy-reeks. Op het eerste oog lijkt het simpelweg een verkleinde versie van de Galaxy Tab 10.1, maar schijn bedriegt. Zowel onder de motorkap als aan de buitenkant zijn soms kleine, maar soms ook grote verschillen te bespeuren tussen deze tablets. Zo heeft Samsung in deze tablet afscheid genomen van de NVIDIA Tegra chip en gekozen voor een eigen Exynos chip. Meer weten over de nieuwste telg uit de Samsung familie? Lees dan snel verder!