Conclusie

Asus heeft met de Asus Eee Pad Slider geprobeerd om wederom een tablet op de markt te brengen die zich onderscheidt met een toetsenbord. Het deed dit eerder ook al met de Asus Eee Pad Transformer. De Slider heeft echter niet dezelfde goede indruk achter gelaten als de Transformer.

Asus koos bij de Slider voor een geïntegreerd en uitschuifbaar toetsenbord, op zich helemaal geen vreemde keuze, maar in dit geval wel één met te veel concessies tot gevolg. Zo is de tablet echt te zwaar geworden, met 960 gram is de tablet anderhalf keer zwaarder dan de gemiddelde tablet van vandaag de dag. Wellicht had Asus verwacht dat dit nadeel te verwaarlozen zou zijn doordat het een toetsenbord als meerwaarde biedt. Wij zijn echter van mening dat het uitschuifbare toetsenbord met zijn 8 cm diepte te klein is en je er te krampachtig op moet typen. Hierdoor is de meerwaarde wat ons betreft zeer beperkt en blijft er een te dikke en te zware tablet over.

We vinden het idee achter de tablet wel erg goed maar wellicht dat Asus er beter voor had kunnen kiezen om de Slider verder door te ontwikkelen, totdat het deze dunner en lichter op de markt had kunnen brengen met een meer volwaardiger toetsenbord dat dieper is dan 8 cm.

Over de prestaties van de tablet hebben we niets te klagen. De NVIDIA Tegra-chip doet zijn werk en de geïnstalleerde Asus-applicaties hebben hier geen negatieve invloed op. Ook de keuze van de batterij is prima, de batterijduur is met een uurtje of 8 prima te noemen. Na de foto’s van de Asus Eee Pad Transformer nogmaals bekeken te hebben, is goed te zien dat deze camera van de Asus Eee Pad Slider een heel stuk beter presteert. Hier heeft Asus dus duidelijk vooruitgang geboekt.

Al met al komen wij uit op een redelijke tablet, maar mocht je een tablet met toetsenbord willen kopen, betaal dan 100 euro meer en koop de Asus Eee Pad Transformer.
6.0
  • Prestaties van de tablet;
  • Camera;
  • Uitschuifbaar toetsenbord.
  • Te zwaar;
  • Toetsenbord is te ondiep, waardoor typen krampachtig is;
  • Toetsenbord mist essentiële functietoetsen.