2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (2)

Zoals eerder al vermeld kan Cinebench 11.5 in zowel Windows als Mac OS X gedraaid worden. We hebben beide versies gedraaid en de scores bleken niet geheel vergelijkbaar. Het leek een beter idee om Cinebench in Windows te draaien, zodat de scores werkelijk te vergelijken zijn.

Zoals in de grafiek te zien is, presteert de Air opnieuw duidelijk minder goed dan de MacBook Pro en iMac uit de zelfde serie. Gezien de geringe omvang van de Air nemen we het Apple echter niet kwalijk. De Air is sowieso niet bedoeld voor topprestaties.


Game-benchmarks

We hebben gekozen om de game-tests zowel op een normale resolutie (1280 x 720) als een voor deze markt abnormaal hoge resolutie (1920 x 1080) te draaien. Bij sommige laptops zien we het probleem dat deze hoge resolutie niet weergegeven kan worden op het eigen scherm, de MacBook Air is er hier één van, vandaar dat we slechts één score hebben in deze tabellen.

De score van de Air is niet om over naar huis te schrijven, maar is minder slecht dan we van tevoren verwachtten. We hadden scenario’s verwacht zoals met de Intel Sandy Bridge-processoren. Dit soort heftig haperende beelden bleven ons echter redelijk bespaard.


HAWX 2 blijkt zelfs nog redelijk goed speelbaar op de MacBook Air, gezien de gemiddelde framerate van ongeveer 30 frames.


De laatste benchmark is Far Cry 2. Deze game is al wat ouder, maar desalniettemin vrij heftig voor de gemiddelde laptop. De MacBook Air lijkt echter niet heel erg onder de indruk te zijn, een framerate van ongeveer 20 frames is natuurlijk aan de lage kant, maar nog best indrukwekkend voor deze configuratie.