2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (1)

Als eerste behandelen we de benchmarks welke we in Mac OS X gedraaid hebben. Als eerste de beurt aan Geekbench, een applicatie die een score berekent op basis van verschillende aspecten zoals de processor, het geheugen en de harde schijf. Deze onderdelen worden getest met methodes als de Blowfish- en Mandalbroth-scalars. We verwachten van de Air geen stunts in onze benchmarks. Toch wordt een MacBook Pro uit 2009 duidelijk overtroffen.



In de volgende test gaan we aan de slag met een gelijksoortige test, genaamd iBench. Deze test gaat net als Geekbench aan de slag met commando’s op basis van Floating Point- en Integer-berekeningen en test hierbij de processor. Ook hier wordt gebruik gemaakt van Blowfish- en Mandalbroth-scalars. In iBench zijn de verschillen wat minder groot, echter wordt ook hier de MacBook Pro uit 2009 overtroffen door de kleine Air.



De laatste OS X-test die we draaien is er eentje met Adobe’s Photoshop CS5. We maken gebruik van de Speed Test welke ontwikkeld is door Club of One. In deze test wordt een action gestart waarna een aantal commando’s wordt afgewerkt in Photoshop. De tijd die hier uit komt is de score, hoe lager, hoe beter. De MacBook Air presteert hier dankzij de processor als verwacht, duidelijk achter de iMac en MacBook Pro, maar het verschil met de MacBook Pro uit 2009 is een straatlengte.



Om de opstarttijd van de MacBook Air te meten starten we het systeem op in Mac OS X en houden we bij wanneer de Dock tevoorschijn komt. We hebben Mac OS X als meetlat genomen omdat dit normaliter het meest gebruikte systeem zal zijn op de MacBook Pro. Aangezien de MacBook Air voor ons het eerste systeem met een SSD-schijf is dat we testen, verwachten we natuurlijk wel een topprestatie in deze test.

Apple stelt ons daarin ook niet teleur, de Air laat een toptijd van net geen 19 seconden noteren, wat een stuk sneller is dan alle andere systemen.