2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties

We weten dat, door de verouderde hardware, de HTC Radar het waarschijnlijk niet moet gaan hebben van zijn prestaties. Het zou al een prestatie zijn wanneer de Titan beter weet te scoren dan de HTC 7 Trophy welke ik vorig jaar getest heb. Helaas waren er indertijd nog geen benchmark-programma’s voor handen, waardoor een directe vergelijking met de Titan helaas ook niet opgaat.

Gelukkig biedt WP Bench, onze benchmark-applicatie, nog enige soelaas. We kunnen de totaalscores per toestel vergelijken. Hieruit blijkt dat de Radar met een score van 80.58 duidelijk beter weet te presteren dan de HTC 7 Trophy, welke een score behaalde van 56.69. Overigens is de topscore in WP Bench een score van 96.33, neergezet door de Samsung SGH-i937 (Focus S) om enig inzicht te krijgen in de gebruikte schaal. Helaas is het niet mogelijk om een score per onderdeel te verkrijgen, wat de vergelijking nog net wat interessanter had weten te maken.

In de CPU-test wordt al direct duidelijk dat de HTC Radar op processorgebied duidelijk zijn meerdere moet erkennen in de HTC Titan. Dit toestel heeft vooralsnog een absolute topscore in onze benchmarks. Het lag natuurlijk ook helemaal niet in de lijn der verwachtingen dat de Radar deze telefoon ook maar zou kunnen benaderen.



De data-test laat een minder grote kloof tussen de verschillende toestellen zien. De Radar scoort niet bijzonder veel lager dan de Titan in het Memory & Storage-gedeelte.



Voor de doelgroep van de Radar zijn de scores op het gebied van gaming misschien nog wel het belangrijkste. Laat dat nou net het gebied zijn waar de Radar ook duidelijk het beste scoort. De grafische unit in het toestel is overigens ook dezelfde als die van de Titan, dus het hoeft geen wonder te heten dat de twee toestellen elkander redelijk weten te benaderen op dit vlak.