2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties

Gezien het identieke uiterlijk moet de iPhone 4S het ten opzichte van zijn voorganger voornamelijk hebben van zijn prestaties op andere gebieden. Zoals je van ons gewend bent verzorgen wij weer een aantal benchmarkresultaten waaruit wij een conclusie kunnen trekken in dit opzicht. Natuurlijk zijn de scores open voor interpretatie.

Voor onze benchmarks hebben wij gebruik gemaakt van het programma iBenchmark! Pro en hebben we ook een iPhone 3GS en iPhone 4 aan de tand gevoeld, zodat de resultaten voor nu, maar ook bij toekomstige iPhones goed te vergelijken zijn met elkaar.

In de eerste test wordt de allocatie van het geheugen getest. Hoeveel operaties er per milliseconde kunnen worden afgerond telt hier dus. Uit het resultaat blijkt dat de iPhone 4S hier belachelijk veel is verbeterd ten opzichte van de eerdere modellen. Het resultaat van de 4S is 2,5 keer zo goed als dat van de iPhone 4.


In de tweede test komt echter een merkwaardige score naar voren. In plaats van aanzienlijk beter, scoort de iPhone 4S aanzienlijk slechter dan zijn voorganger. De iPhone 4 blijft in het opzicht van het kopiƫren van geheugen dus duidelijk de beste telefoon van Apple.


Maar vanaf deze test is het alleen maar bergafwaarts voor de iPhone 4. Wat betreft het wegschrijven naar het geheugen is de iPhone 4S opnieuw beduidend sneller dan zijn voorganger. Hoewel het verschil minder groot is dan bij de andere resultaten, is opnieuw duidelijk dat de iPhone 4S zijn data ook sneller kan inlezen vanuit het geheugen.



Wat betreft het genereren van willekeurige cijfers weet de iPhone 4S de oudere modellen ook weer flink te verbeteren. In deze test is een duidelijke ’trapvorming’ te zien van de stappen waarin elke iteratie het oudere model verbetert. Misschien alvast een voorspelling van de prestaties van de iPhone 5. šŸ˜‰