Inleiding

De iPhone 4S werd in eerste instantie ontvangen met lichte teleurstelling. ‘Het volk’ rekende immers op een volledig nieuwe iPhone. Bij deze nieuwe iPhone, welke als ‘iPhone 5’ werd aangeduid bleek men achteraf voornamelijk te wachten op een vernieuwd uiterlijk.

De iPhone 4S heeft geen vernieuwd uiterlijk en is op enkele details na identiek aan zijn voorganger, de iPhone 4. Intern is er echter wel het één en ander gewijzigd. Zo is de A4-processor vervangen door een dualcore A5-processor, waardoor de snelheid van de telefoon volgens Apple is verdubbeld en de grafische snelheid zelfs verzevenvoudigd is, wat een flinke sprong zou zijn. Daarnaast is ook de cameralens volledig opnieuw ontworpen en ondersteunt deze nu een resolutie van 8 megapixels voor foto’s en 1080p voor video’s.
De iPhone 4S is ’s wereld eerste telefoon die overweg kan met zowel GSM- als CDMA-netwerken. Voor de gemiddelde consument is dit weinig interessants, maar voor de zakelijke klant die veel over de wereld reist kan dit een verademing zijn, omdat de iPhone 4S overweg kan met zo goed als alle netwerken.

Natuurlijk is de iPhone 4S ook voorzien van Apple’s nieuwste iteratie van haar mobiele besturingssysteem, iOS5 en ook ondersteuning voor iCloud is daar bij inbegrepen. Dit is op zich weinig nieuws, ook de meer dan twee jaar oude iPhone 3GS en de iPhone 4 zijn immers voorzien van deze features. Daar moet de iPhone 4S het dan ook niet van hebben.

Het klapstuk van de iPhone 4S is de aanwezigheid van Siri, software die overigens nog in bètafase verkeert maar desalniettemin toch te gebruiken is door elke iPhone 4S-eigenaar. Siri is software die je met je stem aanstuurt. Op zich niet echt iets nieuws onder de zon, behalve dat Siri je spraak ‘echt’ lijkt te begrijpen en dat het met verschillende commando’s mogelijk is om dezelfde opdracht uit te laten voeren.

De iPhone 4S is ongetwijfeld één van de duurste telefoons op de consumentenmarkt. De iPhone 4S is -ditmaal wel- vanaf de release te verkrijgen in het wit en zwart en is qua opslagcapaciteit in drie varianten verkrijgbaar, namelijk 16, 32 en 64 GB.

iPhone 4 iPhone 4S
8 GB € 485,-
16 GB € 535,- € 599,-
32 GB € 610,- € 699,-
64 GB € 799,-