3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking, inhoud en specificaties

Verpakking


Bij Apple begint de ervaring al bij het uitpakken van het apparaat. Het is algemeen bekend dat Steve Jobs geobsedeerd kon zijn door kleine details welke de gemiddelde consument niet eens zou opmerken. De ervaring moet perfect zijn en daarom begint deze ervaring al bij de verpakking van het product. Bij de iPhone 4S is dit niet anders, hoewel de verpakking natuurlijk ook veel lijkt op die van de iPhone 4, welke met dezelfde accessoires wordt geleverd en dezelfde verhoudingen heeft.

De doos van de iPhone 4S is aan de voorkant voorzien van een grote afbeelding van de iPhone 4S, welke slechts in een klein detail varieert van de afbeelding op de doos van de iPhone 4 en dat is de positionering van de antenne welke niet langer aan de bovenkant van het apparaat zit. Verder is de achtergrond niet zwart, maar wit. Details.Op de zijkant staat nu duidelijk ‘iPhone 4S’ en op de onderkant is een iCloud-logo te vinden. Op de achterkant vindt men een hoop kleine letters welke de gemiddelde consument weinig kunnen interesseren. Bovenaan de achterkant staat aangegeven wat voor opslagruimte je iPhone 4S heeft, in mijn geval is het 64 GB.

Inhoud van verpakking


Als je de voorkant van de doos optilt dan schuift de inhoud van de verpakking langzaam naar beneden, er ontstaat namelijk een vacuüm, zonder twijfel één van de hersenspinsels van wijlen Steve Jobs, om het uitpak-proces een spannend tintje te geven.

Is de deksel eenmaal verwijderd, dan ligt de iPhone 4S echter in alle glorie in je zichtveld. Haal je de iPhone 4S uit zijn bedje, dan kan het uitpak-proces vervolg worden door het bedje te verwijderen door aan een lipje in het midden te trekken, waardoor zowel het bedje als een klein doosje met handleidingen uit de doos wordt gehaald.Vervolgens zijn ook de meegeleverde accessoires zichtbaar. Zoals bij alls iPhones het geval is wordt ook de iPhone 4S geleverd met een USB naar Dock-kabel, een bijpassende netstroomadapter en een headsetje. Op zich prima accessoires, al ben ik geen fan van de headset welke wel een fijne afstandsbediening heeft, maar ook (voor mijn gevoelige hoororganen) vrij pijnlijke oortjes welke ik bij elke iPod en iPhone die ik ooit heb gehad eigenlijk nooit echt in gebruik heb genomen vanwege mijn afkeer jegens het earbud-ontwerp.

Specificaties


Model
Merk Apple
Model iPhone 4S
Hardware
Processor Apple A5 Dualcore (ARM Cortex A9)
Kloksnelheid processor 800 MHz.
Grafische processor PowerVR SGX543MP2
Software
Besturingssysteem iOS 5
Skin voor besturingssysteem
Extra software Siri, iCloud, Kiosk, Herinneringen
Opslag & geheugen
Externe opslag
Interne opslag 16, 32 of 64 GB
RAM 512 MB
ROM n.b.
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 115.2 x 58.6 x 9.3 mm (LxBxD)
Gewicht 140 g (incl. batterij)
Beschikbare kleuren Zwart en Wit
Schermeigenschappen
Scherm 3,5 inch, IPS TFT Retina Display
Schermresolutie 640 x 960
Connectiviteit
Netwerken GSM, HSDPA, CDMA
Bluetooth Bluetooth 4.0 met A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n, WiFi-hotspot
Aansluitingen Dock-connector, 3,5 mm audio jack
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3,5 mm audiojack
Camera
Foto 8 megapixel, 3264×2448 pixels met LED-flits
Video 1080p op 30 FPS met stabilisatie
Front facing camera VGA
Eigenschappen accu
Batterij Li-Ion 1432 mAh
Spreektijd 14 uur op 2G, 8 uur op 3G
Standby-tijd 200 uur op 2G, 200 uur op 3G