2min

Conclusie

De Sony Xperia S is het eerste initiatief op de smartphone-markt van Sony waar Ericsson niet veel meer mee te maken heeft. Ongetwijfeld hebben de Zweden nog wel meegewerkt in het ontwerpproces van deze telefoon, maar de telefoon wordt uitgebracht onder de merknaam Sony, niet langer Sony Ericsson. Dat gezegd te hebben, heeft Sony het er érg goed vanaf gebracht met de Xperia S. De smartphone weet op zo goed als alle vlakken indruk te maken.

Het scherm is dik in orde, zelfs in vergelijking met een Galaxy Nexus. De prestaties zijn niet overal de top van de top, maar desalniettemin alsnog goed te noemen. De geluidsproductie is meer dan je normaliter nodig zal hebben en de camera presteert naar verwachting. Ook het design van de Xperia S is zeer aardig om te zien en de doorzichtige, verlichte strip aan de onderkant is zelfs volledig uniek.

Toch zijn er ook nadelen. De Xperia S is voorzien van Android Gingerbread, wij hadden liever Ice Cream Sandwich op deze smartphone zien staan. De update is al wel aangekondigd, maar hoe lang dit nog zal duren is onduidelijk. Ook de aanraakgevoelige knoppen zijn een beetje een tegenvaller omdat ze niet altijd even goed reageren. Een ander klein smetje is dat er geen micro HDMI-bekabeling wordt meegeleverd.

Aangezien de Xperia S naar alle waarschijnlijkheid binnen afzienbare tijd wordt voorzien van Ice Cream Sandwich, blijven er weinig echte nadelen over en daarom beoordelen wij de Xperia S met de maximale score. Immers, ook gezien de prijs is de Xperia S zeer competitief en in mijn ogen een beter toestel dan de immens populaire, ongeveer net zo dure, Samsung Galaxy S II. Waardoor we er niet omheen kunnen om ook een Techzine Must Have Award toe te kennen.
10.0
  • Prachtig scherm;
  • Goede prestaties, snel in gebruik;
  • Uniek ontwerp;
  • Snelle en sterke camera;
  • Mooie geluidsweergave;
  • Helaas nog geen Ice Cream Sandwich;
  • Aanraaktoetsen niet altijd even responsief;