1 min

CPU Benchmarks

Uiteraard hebben we ook weer de nodige benchmarks gedraaid met dit toestel, om te kijken hoe deze presteert ten opzichte van de concurrentie. We beginnen uiteraard met de CPU benchmarks.

In BenchmarkPi wordt het toestel bevolen om het getal Pi één maal te berekenen. De score die je terugvindt in de grafiek is de benodigde tijd in milliseconden. Hoe lager dit getal, des te sneller de processor in staat is om Pi te berekenen.De CPU Benchmark voert een achttal tests uit om de kracht van de processor te meten, waaronder de Integer Maths test, compressietest en encryptietest. Ook hier geldt dat de resultaten in milleseconden worden weergegeven. Des te lager de score, des te sneller de processor.Het moge duidelijk zijn dat dit toestel tot de top van de huidige smartphones behoort. Ons gevoel zegt echter dat dit toestel veel sneller is dan uit de benchmarks naar voren komt. Het toestel reageert namelijk echt overal enorm snel op en wij hebben geen enkele klacht over de prestaties.

Wij achten het daarom mogelijk dat de benchmarks die worden gebruikt nog moeten worden geoptimaliseerd voor de nieuwste quad-core smartphones, zodat alle vier de cores goed worden belast. Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit want in principe voldoet elke high-end smartphone op dit moment qua prestaties.