1 min

Tags in dit artikel

,

Software

De Xperia P draait op Android Gingerbread. Op een aantal smartphones uit de high-end klasse na wachten vrijwel alle Android-toestellen nog op het moment dat de fabrikant de firmware-update voor Ice Cream Sandwich beschikbaar heeft. Zo is dit ook het geval bij de Xperia P, welke de update later deze zomer toegestuurd zal krijgen. Dit vinden wij desalniettemin wel een beetje jammer, omdat de broncode al sinds november 2011 beschikbaar is.



Sony doet in tegenstelling tot andere fabrikanten over het algemeen vrij weinig aanpassingen aan de originele Android-skin en software, zoals deze door Google wordt geleverd. Er zijn wel wat grafische aanpassingen, maar niet zo overdreven dat dit gaat storen. In totaal heb je de beschikking over vijf homescreens, welke door Sony naar hartenlust zijn volgezet met widgets. Zoals we gewend zijn van Android kunnen we deze naar eigen wens opnieuw indelen, aanpassen en verwijderen.

Waar Sony dan wel weer volop actief in is, is het meeleveren van eigen applicaties, maar deze kunnen niet gezien worden als ‘unique selling points’, in de Google Play-applicatiewinkel zijn over het algemeen betere apps te vinden die hetzelfde werk verrichten.