1 min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

Aankomende bij de conclusie moeten we concluderen dat Sony een prima midrange toestel heeft afgeleverd. Het ontwerp van de Xperia P straalt niet de klasse uit van de high-end toestellen, maar is wel zeer degelijk. Het gebruik van metaal zorgt ervoor dat het toestel tegen een stootje kan en goed bestand is tegen vingervlekken en vuil. De doorzichtige band is een uniek designontwerp, waar Sony wat ons betreft extra credits voor krijgt. Dat de aanraakknoppen op deze band zijn verwerkt is een prima zet, we begrijpen overigens niet helemaal waarom Sony dat niet bij de andere twee NXT-toestellen heeft gedaan.

Waar de Xperia P vooral zijn kwaliteiten toont is met het LCD-scherm. Met een resolutie van 960 x 540 pixels is het beeld ten opzichte van andere 4 inch-smartphones aanzienlijk scherper. Daarnaast is ook de zwart- en kleurweergave uitstekend.

Op het gebied van hardware hoef je geen wonderen te verwachten. In de benchmarks behoort de Xperia P bij de middenmoot, wat geen schande is natuurlijk. Dit wordt ook weer goed gemaakt door de prima camera en ook de micro-HDMI-poort is een leuke bijkomstigheid. Daarnaast kunnen Xperia P-kopers uitkijken naar een update naar Android 4.0, welke binnen niet al te lange tijd door Sony uitgerold zal worden. Al met al mag Sony trots op zichzelf zijn en kijken wij alvast uit naar waar het bedrijf in de toekomst mee komt want ons interesse is gewekt.
7.9
  • Scherm met hoge resolutie;
  • Prima camera;
  • Doorzichtige band;
  • Wachten op Ice Cream Sandwich;
  • Meegeleverde software;