Prestaties (1)

Het belangrijkste gedeelte van de SSD-benchmarks is het gedeelte dat je nu op je scherm hebt staan. Bij SSD’s draait het in onze ogen allemaal om prestaties, prestaties en nog eens prestaties, natuurlijk in combinatie met een redelijke prijs. Omdat we van OCZ een 256 GB-versie kregen van de SSD konden we deze schijf niet vergelijken met veel eerder geteste SSD’s welke een opslagruimte van 128 GB hadden. Bij dit type opslagmedium maakt het voor de prestaties namelijk erg veel uit wat de schijfgrootte is. De prestaties worden globaal genomen beter, evenredig aan de schijfruimte. Een Vertex 4 met 256 GB opslagruimte scoort in de regel dan ook ruim beter dan eenzelfde schijf met slechts 128 GB opslagruimte.

Gelukkig hebben we in de loop van de afgelopen maanden al wat gegevens van harde schijven met ongeveer 256 GB opslagruimte kunnen verzamelen. Het gaat om de OCZ Vertex 3, de Kingston HyperX en de Intel 510 en 520 Series. Allen hebben een schijfruimte van 240 GB, op de 510 Series na, deze heeft 250 GB opslagruimte.

In AS SSD zijn de resultaten van de Vertex 4 niets minder dan rooskleurig. De Vertex 4 is de eerste schijf die wij testen welke door de 100 punten-barrière breekt wat betreft de totaalscore in AS SSD. Over alle scores in deze test kunnen we eigenlijk alleen maar tevreden zijn, vooral wanneer je je bedenkt dat de Vertex 4 in de prijsvergelijker een stuk goedkoper is dan de Kingston HyperX en de Intel 520 Series.