Conclusie

De OCZ Vertex 4 weet mij alleszins te verrassen. Het was natuurlijk best spannend wat OCZ zou klaarspelen nu het zijn eigen controllers zou produceren. Hoewel de Vertex 4 in PCMark Vantage niet geweldig scoort, zijn er verzachtende omstandigheden. De scores in AS SSD, dat geoptimaliseerd is voor het testen van SSD’s, zijn erg rooskleurig en geven vertrouwen dat deze SSD gewoon voor een bliksemsnel systeem zorgt, terwijl de prijs een stuk lager ligt dan bij de concurrentie.

OCZ heeft het de afgelopen tijd best moeilijk gehad omdat de Vertex 2- en 3-serie niet voldeden aan de verwachtingen wat betreft betrouwbaarheid. De Vertex 4-serie is volgens OCZ tot in den treure getest op betrouwbaarheid en de fabrikant verzekert ons dat het goed zit met de Vertex 4. Vooralsnog moeten wij OCZ op hun woord geloven, maar de toekomst zal de waarheid uitwijzen.

De Vertex 4 is, ervan uitgaande dat OCZ de waarheid spreekt wat betreft de betrouwbaarheid, een ontzettende aanrader en dat komt voornamelijk door de zeer overtuigende scores in AS SSD en de relatief lage prijs als we kijken naar de concurrentie.
9.0
  • Volgens OCZ zeer betrouwbaar;
  • Indilinx-controller gebruikt geen schijfruimte als cache;
  • In vergelijking met concurrentie goedkoop;
  • Goede prestaties;
  • Indilinx-controller zorgt voor matige score in 3DMark Vantage