Conclusie

Allereerst het compliment aan Samsung dat ze het aan hebben gedurfd om als eerste een Android-camera op de markt te brengen. Iemand moet de eerste zijn en meestal betekent dit, dat er ook ruimte overblijft ter verbetering. In dit geval kunnen we eigenlijk over maar één ding echt vallen en dat is de prijs. Als we puur en alleen kijken naar de kenmerken van een digitale camera, dan is deze Galaxy Camera aan de dure kant. Kijken we echter naar de volledige specificaties van het toestel en vergelijken we dat met een high-end smartphone, dan doet de Galaxy Camera daar nauwelijks tot niet voor onder.

Met dit toestel kan je echter niet bellen, maar wel zeer mooie en goede foto’s maken. De prijs is dus wel degelijk deels gerechtvaardigd. De vraag is echter of mensen bereid zijn om 500 euro uit te geven aan een digitale camera, voor dat geld kan je namelijk een spiegelreflex kopen die betere foto’s neemt, maar wel minder interactief is.

Waarom je deze camera wel zou moeten kopen kunnen we ook onderbouwen. De meeste spiegelreflex camera’s zijn absoluut niet geschikt voor beginners. Zij verdwalen in de knopjes en instelmogelijkheden. Op deze Galaxy Camera kan je het zo gek maken als je zelf wilt, er valt een hele hoop in te stellen, maar Samsung heeft ook stilgestaan bij de amateurfotograaf die er niet zoveel verstand van heeft. Via het kinderlijk eenvoudige menu, dat grotendeels is afgeleid van een Android-smartphone kan iedereen foto’s maken. Ook kan je razendsnel de instellingen aanpassen aan de situatie waarin je je bevindt. Donker of licht, actiefoto, portretfoto, groepsfoto, panaromafoto, alles is binnen drie drukken op het scherm te vinden en wellicht belangrijker, je ziet ook goed wat je aanpast.

De simpele amateur zonder enige ervaring met fotografie zal via dit eenvoudige menu de mooiste foto’s kunnen maken. De camera is beduidend beter dan die van een smartphone en menig digitale camera die los te koop is. De bediening is vele malen simpeler en de mogelijkheden via de Android-installatie zijn eindeloos. Je kan namelijk je foto’s direct delen via Twitter, Facebook of Dropbox. Op dit moment is Android vooral gericht op smartphones en tablets, als er meer Android-camera’s komen, zullen ook veel meer applicaties hiervoor geschikt gemaakt worden en zullen de mogelijkheden nog enorm toe kunnen nemen.

Hoe goed de foto’s van deze Galaxy Camera zijn mag je zelf beoordelen op voorgaande pagina’s en de bijgevoegde Galerij hieronder. Wij zijn er in elk geval zeer over te spreken! Wij geven de camera een zilveren award en nogmaals: We waarderen Samsung’s lef om dit product uit te brengen.
8.5
  • Makkelijk en snel foto’s maken;
  • Prima foto’s onder standaard instellingen;
  • Veel mogelijkheden;
  • Ook geschikt voor meer ervaren fotograaf;
  • Mogelijkheden met Android zijn eindeloos en nog lang niet volledig benut…
  • …wat ook een minpunt kán zijn voor vroege overstappers;
  • Niet zo goed als een spiegelreflexcamera die even duur is;
  • Hoge prijs;