min

Tags in dit artikel

Gebruikservaring

Algemeen


Toshiba heeft de Satellite U940-100 voorzien van Windows 8, wat bij nieuwe laptops een heel normale keuze is. Techzine is positief over de werking van het besturingssysteem en wij zien het dus ook alleen maar als voordeel wanneer een product met dit besturingssysteem voorzien is. Wil je meer weten over Windows 8, lees dan onze uitgebreide review over Microsoft’s nieuwste besturingssysteem.

De Toshiba Satellite U940-100 is niet bijzonder snel, maar is als gewoon huis-, tuin- en keukensysteem adequaat.


Toetsenbord


Het toetsenbord is van het chiclet-type en is voorzien van verlichting. Deze verlichting is enkel aan en uit te zetten, het is niet mogelijk om de lichtsterkte in stapjes aan te passen. De functieknoppen zijn voorzien van aanvullende functies die standaard staan ingeschakeld. zo kan je de helderheid van het beeldscherm aanpassen of het volume hoger of lager zetten.

Elke recensie van laptops schrijf ik op de desbetreffende laptop om een goede indruk te krijgen van het toetsenbord. In dit geval moet ik zeggen dat het prima typt, maar dat het wel eventjes wennen is omdat de toetsen minder lang zijn dan bij de meeste systemen het geval is. Dit zorgt er voor dat ik regelmatig op de Insert-knop loop te rammen wanneer ik de Backspace-toets wil indrukken. Dit lijkt me opnieuw een kwestie van wennen.


Touchpad


Toshiba heeft voor een redelijk groot touchpad gekozen waardoor het makkelijk is om multitouchgebaren te maken. Deze manier van invoer is in Windows 8 erg belangrijk en daar speelt Toshiba dus goed op in. Opvallend genoeg staan bewegingen met drie of vier vingers standaard niet ingeschakeld in de software.

Het touchpad is afkomstig van Synaptics en de software biedt wel de mogelijkheid om gebruik te maken van multitouchcommando’s met twee, drie of vier vingers. Standaard staan alleen bewegingen met twee vingers ingeschakeld.


Beeldscherm


Voor de Satellite U940-100 heeft Toshiba gekozen voor een beeldscherm met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Dat is tegenwoordig niet al te hoog meer, er zijn smartphones die een hogere resolutie hebben op een kleiner scherm. Natuurlijk heeft Toshiba willen besparen op de prijs van het product en daarom voor een lage resolutie gekozen, dit is dan ook wel het absolute minimum.

Het scherm is redelijk goed af te lezen, maar weerspiegelt wel veel als er licht op valt waardoor het een stuk moeilijker wordt. In horizontaal opzicht blijven de kleuren vanuit alle kijkhoeken ongeveer gelijk, in verticaal opzicht is al snel verandering zichtbaar, wat natuurlijk niet goed is. We willen schermen met een goede kijkhoek en dat is in verticaal opzicht niet het geval bij deze laptop.


Geluid


Het geluid dat de Satellite U940-100 produceert is een beetje een gevalletje ‘je krijgt waar je voor betaalt’. Het is niet erg goed te noemen, maar ook niet erg slecht. Als je het volume helemaal opendraait wordt het wel wat schel, maar op normalere hoogten is het allemaal goed aan te horen.